Το χουνέρι της Αννίτας στον πολιτικο της “πατέρα” Αβέρωφ και ο Στέφανος που παίζει με την Ομόνοια: Κυκλώνας «προεδρικές εκλογές ‘28» με ουκ ολίγες πιέσεις και γιατί…

FILE PHOTO: Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου Φωτογραφία Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Της ΑΝΔΡΟΥΛΑΣ ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑ, Φιλελεύθερος

Προφανώς οι γκουρού της επικοινωνίας στην Πινδάρου έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος κοιμάται και ξυπνά με πρώτιστη έγνοια τις προεδρικές εκλογές του 2028. Διαφορετικά δεν θα συντηρούσαν με κάθε τρόπο και μέσο την προεδρολογία και δεν θα την ανήγαγαν στα πρώτα θέματα της επικοινωνιακής τους δράσης…

Θα έκλειναν τη συζήτηση και θα ξέφευγαν από τις δημοσιογραφικές… κακοτοπιές , οι οποίες κατά την ταπεινή μας άποψη, προκαλούνται από τα ίδια τα κομματικά στελέχη, με τα όσα λεν, υπονοούν ή και υποβάλουν προκειμένου να εξασφαλίζουν μια θέση στα ερτζιανά και τα τηλεοπτικά πάνελς.

Μόνο τις τελευταίες μέρες , την ώρα που φούντωναν οι συζητήσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας- Ισραήλ, γινόταν λόγος για κρίση στις σχέσεις Λευκωσίας- Αθήνας κι ενώ επανερχόταν στην πολιτική ατζέντα η πρόκληση με τις πολλαπλές συντάξεις, οι Πινδαραίοι- εντός και εκτός των κεντρικών γραφείων- φρόντισαν να κρατήσουν ψηλά την προεδρολογία που υποτίθεται θέλουν να κρατήσουν πολύ χαμηλά.

Δεν στέκεται ούτε σαν δικαιολογία ότι θέλησαν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο μετά τις παρεμβάσεις του τέως προέδρου της παράταξης με συνεντεύξεις ή εμφανίσει σε τηλεοπτικές εκπομπές.

  • Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει κάθε λόγο να κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει … πρώτο τραπέζι πίστα στα πολιτικά δρώμενα και καταφέρνει μέχρι τώρα να κάνει τους πάντες να τρέχουν πίσω από όσα λέει και όσα αφήνει να νοηθούν.

«Δεν κοιμάμαι και ξυπνώ για το 2028 όπως βλέπω και ακούω άλλους» είπε η συναγερμική πρόεδρος από το στούντιο της εκπομπής «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα θέλοντας προφανώς να απαντήσει στον προκάτοχό της στην Πινδάρου όπως και στον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, στον οποίο χρεώνουν με συνεχή προσπάθεια να εδραιωθεί από τώρα ως το φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του 2028.

Η Αννίτα Δημητρίου θέλησε να επανατονίσει ότι δεν είναι κάτι που την απασχολεί «αυτή την στιγμή» – ο κάθε ένας μπορεί να κάνει τη δική του ερμηνεία. Διερωτήθηκε μάλιστα πως «με όλα τα προβλήματα του κόσμου και όλες τις προκλήσεις η μοναδική μας έγνοια είναι το 2028;» Και έδωσε μόνη της απάντηση: «Είναι λίγο προκλητικό». Το ζήτημα δεν έκλεισε εδώ.

Με νόημα υπέδειξε πως «ο ΔΗΣΥ θα έχει επιλογή για το 2028 όπως πάντα, όπως γίνεται κάθε φορά και αυτή η επιλογή με προτεραιότητα του εκάστοτε προέδρου να και εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Δηκτικά υπέδειξε με αποδέχτη τον Αβέρωφ Νεοφύτου, πως «ο κ. Νεοφύτου δοκιμάστηκε στις προηγούμενες εκλογές. Υπήρξε η ετυμηγορία του κόσμου και τώρα προχωράμε παρακάτω. Τέλος, δεν μας ενδιαφέρει απλά η καρέκλα αλλά το κάλο του τόπου». Έριξε και την σπόντα: «Δεν ξέρω αν είναι εν δυνάμει υποψήφιος. Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δοκιμάστηκε πριν από ενάμιση χρόνο, υπήρξε η ετυμηγορία του κόσμου, τώρα προχωράμε παρακάτω».

Στην επισήμανση αν θα μπορούσε να κατέλθει με άλλο κόμμα ο κ. Νεοφύτου, η πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν νομίζω. Αλίμονο να το δούμε και αυτό στο τέλος της ημέρας».

Κάποιοι στην Πινδάρου μπορεί να μετρούν… γκολ και νίκες εναντίον εσωκομματικών αντιπάλων, αποδεδειγμένα όμως αδυνατούν να αφουγκραστούν το δικό τους κόσμο, τα μηνύματα που στέλνει και τα ζητούμενά του σε ένα τοπίο με ανοιχτές τις πληγές των προεδρικών και των εσωκομματικών ισοζυγίων. Και εδώ μια μερίδα συναγερμικών- όχι αμελητέα- βάζει και τη νεοσυγκροτηθεία ομάδα συμβούλων της προέδρου για το Κυπριακό.

  • Οι επιλογές έγιναν όπως ακούμε με τη λογική ότι η συναγερμική ηγεσία θέλει να φέρει σε πρώτο πλάνο τη «ρεαλιστική γραμμή» για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, ως αντίβαρο στη διαχείριση που γίνεται από το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη αλλά και τον τέως Νίκο Αναστασιάδη, που κάποιοι θέλουν να «εκτοπίσουν» ακόμα κι από τα όποια κομματικά όργανα μετέχει, αλλά και να αποκλείσουν την όποια παρέμβασή του…

Οι επιλογές πέραν των πανεπιστημιακών και της τέως υπουργού Δημόσιας Τάξης στην πρώτη κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, Άννας Κουκκίδου- η οποία θεωρείται ως επανακάμψασα στη συναγερμική οικογένεια- εκλήφθηκαν από συναγερμικούς ως ανάχωμα στις προσπάθειες Αβέρωφ Νεοφύτου να συγκροτήσει το δικό του think tank και ως κίνηση να μην ανοίξει η κάνουλα των διαρροών προς τον τέως πρόεδρο.

Διόλου τυχαία οι μετέχοντες θεωρούνται μιας συγκεκριμένης σχολής σκέψης στο Κυπριακό που βρίσκεται πιο κοντά στις δημόσιες παρεμβάσεις και κριτική του Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Η Πινδάρου, 19 μήνες μετά τις προεδρικές εκλογές δεν επούλωσε τις πληγές της και τρεις μήνες μετά τις ευρωεκλογές και την αναμέτρηση για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν κατάφερε να έχει ούτε καθαρά πατήματα, ούτε και καθαρό πολιτικό στίγμα.

Με επικοινωνιακές παρεμβάσεις όπως την πρόσφατη για την παιδεία προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη δεκαετή διακυβέρνηση Αναστασιάδη με συναγερμικούς υπουργούς κατά βάση που τους θέλουν μάλιστα να επανενεργοποιηθούν στην κομματική δράση.

Η δημόσια παρέμβαση για την παιδεία έφερε από το πουθενά και σύγκρουση με τη δημοφιλέστερη υπουργίνα της Παιδείας που τυγχάνει της εύνοιας του Προεδρικού όπως και των συνδικαλιστών του χώρου της εκπαίδευσης. Με το οξύμωρο τεχνοκράτες του υπουργικού της γραφείου, που υπηρετούσαν και στο γραφείο του τέως υπουργού Πρόδρομο Προδρόμου κι άλλοι και στην προεδρία να απαντούν σε ψηλούς τόνους αποδομώντας την προηγούμενη κυβέρνηση!!!

Αυτό που αγνοούν και οι μεν και οι δε είναι ότι είμαστε μια κουτσουλιά τόπος και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, αν μη τι άλλο ας κρατάμε έστω και κατ’ ελάχιστον τα προσχήματα. Ο κόσμος ρίχνει πέτρες προς όλους.

Κι αυτό διαπιστώθηκε στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, όσο κι αν προσπαθούν να το εκτοπίσουν από την πολιτική ατζέντα και οι κομματικοί όλων των αποχρώσεων και οι προεδρικοί, οι οποίοι έχουν μια άνεση, λόγω προεδρικού συστήματος, να λειτουργούν υπεράνω όμως είναι «καταδικασμένοι» να συνεννοούνται με τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις για να συγκροτούν πλειοψηφίες στη Βουλή και να προβαίνουν σε συμβιβασμούς για εγκρίνονται κυβερνητικά νομοσχέδια.

Δυστυχώς μπαίνουν και αυτοί στο λούκι των προεδρικών του 2028, αγνοώντας ότι αυτό που θα κρίνει τον ένοικο του Προεδρικού σε τέσσερα χρόνια είναι τα έργα του και όχι τα λόγια και οι υποσχέσεις ούτε και η εικόνα. Τα δεδομένα του ’23 διαφοροποιήθηκαν.

  • Ο Στέφανος… πρόταξε την Ομόνοια

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ πάντως δεν έπεσε στο δημοσιογραφικό λούκι για την προεδρολογία. Λειτούργησε εντελώς διαφορετικά, αποφεύγοντας να βάλει το κεφάλι του στη μέγγενη, όταν ρωτήθηκε στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα αν το κόμμα της Αριστεράς θα κατεβάσει προεδρικό υποψήφιο στην εκλογική αναμέτρηση του 2028…

Έπαιξε ποδοσφαιρικά. Κλώτσησε τη … δημοσιογραφική μπάλα εκτός γηπέδου, χαριτολογώντας : «…η μεγάλη συζήτηση γινόταν για ποιον σέντερ φορ θα πάρει η Ομόνοια και με ρωτάτε για το 2028».

Ο Στέφανος Στεφάνου πάντως έστειλε μήνυμα: «Δεν μας απασχολεί το 2028. Ασχολούμαστε πως θα αποδείξουμε στον πολίτη ότι είναι σημαντικό το ΑΚΕΛ να είναι ισχυρό. Αν το πετύχουμε τότε θα πατήσουμε πάνω σε αυτό για να πάμε ισχυροί το 2028».

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Αφού δεν παραιτείται ο Αρχηγός της Αστυνομίας, να τον παραιτήσουν: Τραγικά επεισόδια στη Λεμεσό, η βία στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζεται με μεσοβέζικες λύσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: