Θρασύτατος ο Χακάν Φιντάν αποκλείει νέες συνομιλίες για το Κυπριακό: Ισχυρίστηκε ότι δήθεν “δεν γίνεται δεκτή οποιαδήποτε λύση που δεν αποδέχονται οι Έλληνες”

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν. Φωτογραφία Hakan Fidan, @fidanhakantr




Σαφείς αιχμές εναντίον της ελληνικής πλευράς και των Ευρωπαίων για τη στάση που τηρούν στο θέμα του Κυπριακού, φέρεται να άφησε ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της κατοχικής Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, κατά την παρουσία του στη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο απαράδεκτος Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με διαρροές, άφησε να εννοηθεί ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να διεξαχθούν νέες συνομιλίες για το Κυπριακό. Οι διαρροές αναφέρουν ότι χωρίς ντροπή καυτηρίασε και τη στάση των Ευρωπαίων.

Βεβαίως την απόλυτη ευθύνη για την μη λύση του Κυπριακού φέρει η χώρα του Αττίλα, η οποία στοχεύει να ελέγξει όλη την Κύπρο.

«Προκύπτει μια κατάσταση σαν να μην γίνεται αποδεκτή οποιαδήποτε λύση που δεν αποδέχονται οι Eλληνοκύπριοι. Σας ρωτάω, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με αυτή τη λογική;

Το σχέδιο Ανάν, που εκπονήθηκε από τον ΟΗΕ και υποστηρίχθηκε από την ΕΕ, απορρίφθηκε. Τι θα συμβεί εάν ένα τέτοιο σχέδιο απορριφθεί ξανά;

Δεν μπορέσατε να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις που δώσατε στους Τουρκοκύπριους μετά το δημοψήφισμα Ανάν, τι θα γίνει με αυτούς;», φέρεται να είπε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ο θρασύτατος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Φινταν τόνισε, επίσης, ότι το ζήτημα της “κυρἰαρχης ισότητας” και του διεθνούς ισότιμου καθεστώτος του ψευδοκράτους είναι σημαντικό. «Δεν γίνεται να πάμε πουθενά χωρίς αυτά», φέρεται να είπε ο Χακάν Φιντάν.

Η Ελλάδα αποτελεί τον πιο σταθερό και ανιδιοτελή μας σύμμαχο, λέει ο Χριστοδουλίδης: Σε πλήρη συνεργασία με την Αθήνα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: