Θερμή υποδοχή στους Έλληνες Παραολυμπιονίκες κατά την επιστροφή τους * Πρόεδρος Παραολυμπιακής Επιτροπής: «Επιστρέψαμε υπέρβαροι από μετάλλια» [video]

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης των 100 μέτρων Νάσος Γκαβέλας κατά την υποδοχή της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού photo: Hellas Journal




Με 13 μετάλλια στις αποσκευές της, εκ των οποίων 3 χρυσά, 3 αργυρά και 7 χάλκινα, επέστρεψε αργά το απόγευμα στην Αθήνα η ελληνική αποστολή των Παραολυμπιακών Αγώνων που ολοκληρώθηκαν χθες στο Παρίσι.

Πλήθος κόσμου αποθέωσε τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριές μας κατά την άφιξή τους στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ελληνική αποστολή κατάφερε να βρεθεί στην 33η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των Παραολυμπιονικών.

Οι παραολυμπιονίκες έδειχναν πολύ χαρούμενοι για την υποδοχή που τους επεφύλασσαν, μόλις μία μέρα μετά την τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.




«Το πρώτο συναίσθημα που έρχεται είναι όταν τελειώνω την κούρσα που κοιτάζω και δεν το πιστεύω ότι είμαι. Έχω δει σωστά, δεν έχω δει σωστά, δεν μπορώ, δεν μπορούσα να κρύψω τη χαρά μου. Κατευθείαν έβαλα τα κλάματα γιατί ήταν κόπος ετών, έτυχαν τόσα μα τόσα στραβά και λέω ηρέμησε και κάνε ότι καλύτερο μπορείς», ήταν οι πρώτες δηλώσεις της «χρυσής» Αλεξάνδρας Σταματοπούλου.

Το μήνυμα του προέδρου της ΕΠΕ Γιώργου Καπελλάκη

Οι 17οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν, η αποστολή επέστρεψε σήμερα (9/9) στην Ελλάδα από το Παρίσι και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και «χρυσός» Παραολυμπιονίκης, Γιώργος Καπελλάκης, έκανε τον απολογισμό, στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα.

Το μήνυμα του προέδρου της ΕΠΕ: «Στις 21 Αυγούστου αναχωρήσαμε από την Ελλάδα για το Παρίσι έχοντας μια ομάδα 40 μελών που εμείς στην Παραολυμπιακή Επιτροπή γνωρίζαμε πολύ καλά ποιες είναι οι δυνατότητές τους. Σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου επιστρέψαμε στην πατρίδα… υπέρβαροι.

Δεν είναι μόνο τα 13 μετάλλια που κατακτήσαμε που είναι η καλύτερη συγκομιδή της Ομάδας μας, σε Αγώνες με το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία των Παραολυμπιακών.

Επιστρέφουμε με 35 Παραολυμπιονίκες, 6 νέους μεταλλιούχους και τα πρώτα μας μετάλλια στην ιστορία των αθλημάτων του τζούντο και του ταεκβοντό.

Επιστρέφουμε με αθλητές και αθλήτριες που έγραψαν ιστορία όχι μόνο για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και για τον παγκόσμιο.

Δεν υπάρχουν πολλοί αθλητές που έχουν κερδίσει μετάλλιο σε 5 συνεχόμενες διοργανώσεις όπως ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ή σε ηλικία 54 ετών να κερδίζουν δύο μετάλλια και το ένα μάλιστα να είναι χρυσό, όπως ο Θανάσης Κωνσταντινίδης.

Η Θεοδώρα Πασχαλίδου και ο προπονητής της Θεόκλητος Παπαχρήστος έγιναν πρώτη είδηση στο κανάλι της ΔΟΕ ως το πρώτο δίδυμο αθλήτριας – προπονητή με απώλεια όρασης που κατακτούν μετάλλιο στο τζούντο.

Επιστρέφουμε στην Ελλάδα έχοντας δύο αθλήτριες μεταλλιούχους που είναι 19 ετών και με αθλήτρια που αγωνίστηκε σε ηλικία 12 ετών!

Για 12 μέρες τα μέλη της ελληνικής αποστολής μας έκαναν όλους περήφανους εντός αγωνιστικών χώρων με τα κατορθώματα τους και εκτός με το ήθος που έδειξαν και τα δυνατά μηνύματα που πέρασαν στην κοινωνία.

Μηδενός εξαιρουμένου, κάθε ένας και κάθε μια από τους 37 αθλητές και αθλήτριες αλλά και τους τρεις συνοδούς – συναθλητές, κατέθεσαν και την ψυχή τους αγωνιζόμενοι για την Ελλάδα μας και δίδαξαν ήθος.

Ο αγώνας τους όμως δεν ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου με την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων. Προηγήθηκαν 1027 μέρες από τη 15η Νοεμβρίου 2021 που η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έβαλε μπρος το πλάνο για το Παρίσι με στόχο το αποτέλεσμα που έκανε όλους τους Έλληνες να αγκαλιάσουν αυτήν την Ομάδα.

Αυτή η πορεία των 1027 ημερών ήταν πολύ δύσκολη γιατί το επίπεδο στα Παραολυμπιακά αθλήματα έχει ανεβεί πάρα πολύ παγκοσμίως.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού δημιούργησαν ένα κεκτημένο το οποίο εδώ στην Ελλάδα δεν πρέπει να το χάσουμε. Οι Γάλλοι έκαναν πράξη την ισότητα και τη συμπερίληψη βάζοντας τέλος σε όλους τους αποκλεισμούς. Η κληρονομία που αφήνουν στην πόλη του Παρισιού οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια μεγάλη επένδυση που ανακοίνωσε το γαλλικό κράτος για την προσβασιμότητα στο μετρό. Όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει επένδυση 15-20 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πρόγραμμα ‘Μετρό για όλους’ με στόχο την επόμενη 20ετία το Παρίσι εκτός από Νο1 παγκόσμιος προορισμός να γίνει και Νο1 προσβάσιμη πόλη.

Σήμερα θα ξεκουραστούμε και από αύριο κιόλας ξεκινά η προσπάθεια για το Λος Άντζελες. Έχουμε 1404 μέρες προετοιμασίας για να ξεπεράσουμε την πολύ μεγάλη επιτυχία του Παρισιού και θέλουμε η Ομάδα μας το 2028 να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή, μας κάνατε περήφανους με τα αθλητικά σας κατορθώματα και το ήθος σας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

Γιάνικ Σίνερ, ο νέος «βασιλιάς» του US Open: Ο 23χρονος Ιταλός κατέκτησε στη Νέα Υόρκη το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: