Τελεσίγραφο του Μπλίνκεν στο Ισραήλ και τη Χαμάς για να κλείσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός: Ανήγγειλε νέα ανθρωπιστική βοήθεια για την Αϊτή

Secretary Antony J. Blinken meets with MSS Force Commander Godfrey Otunge and HNP Director Normil Rameau at Toussaint Louverture International Airport in Port-au-Prince, Haiti, September 5, 2024. Official State Department photo by Chuck Kennedy




Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν παρότρυνε χθες Πέμπτη για άλλη μια φορά το Ισραήλ και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς να οριστικοποιήσουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση της κυβέρνησής του πως τα ζητήματα που εκκρεμούν έχουν διευθετηθεί κατά το 90%.

«Επαφίεται (…) στα δυο μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία για τα εναπομείναντα ζητήματα», δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αϊτή.

«Αν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στον δρόμο της εξομάλυνσης» των σχέσεων του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, είπε επίσης, κάτι που κατ’ αυτόν θα μπορούσε να γίνει προτού τερματιστεί η θητεία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο του 2025.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποσχέθηκε χθες Πέμπτη νέα ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή, αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης παρότρυνε τις κυβερνήσεις άλλων χωρών να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση διεθνούς δύναμης που άρχισε να αναπτύσσεται το καλοκαίρι στη φτωχότερη χώρα της Καραϊβικής για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη βία συμμοριών.

«Αυτή την κρίσιμη στιγμή, χρειαζόμαστε περισσότερα κεφάλαια» και επίσης «χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό για να υποστηρίξουμε και να πραγματώσουμε τους σκοπούς αυτής της αποστολής», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας στα γαλλικά «Nous sommes avec vous!» («είμαστε μαζί σας»).

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Πορτ-ο-Πρενς, Haiti

Ένας ιδιαίτερα αυστηρός μουσουλμάνος θιασώτης του Ισλαμικού Κράτους: Γνωστός στις αυστριακές αρχές, αλλά όχι στις γερμανικές, ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: