Super League: Ο Πανσερραϊκός έσπασε το… ρόδι, με μεγάλο διπλό (2-1) στη Λαμία – Ένταση, αποβολές κι ένα απίθανο γκολ σημάδεψαν τον αγώνα

Παίκτες της Λαμίας και του Πανσερραϊκού διεκδικούν την μπάλα, κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League, στο γήπεδο Αθανάσιος Διάκος στην Λαμία, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ




Την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, καθώς επιβλήθηκε της Λαμίας με 2-1 στο «Αθανάσιος Διάκος», στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία στην 6η αγωνιστική της Super League και τα είχε όλα.

Γκολ, αποβολές, ένταση, «εκρηκτικές» τοποθετήσεις στο ημίχρονο εναντίον της διαιτησίας. Τα «λιοντάρια» πέρασαν με διπλό απ’ την έδρα της Λαμίας, όπως και πέρσι, χάρις στα γκολ των Δεληγιαννίδη (36’) και Μπετανκόρ (63’), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Ρινγκ στο 67’, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν γκολ ισοφάρισης.

Η Λαμία μπήκε λίγο πιο δυνατά στον αγώνα, ωστόσο, ο Πανσερραϊκός ήταν εκείνος που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη στιγμή με την κάθετη πάσα του Τομάς προς τον Μπετανκόρ, ο οποίος σκόραρε, αλλά με υπόδειξη του α’ βοηθού και επιβεβαίωση απ’ το VAR το τέρμα του ακυρώθηκε.

Στο 21’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βλαχομήτρου με απευθείας κόκκινη. Ο φορ της Λαμίας έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Χαντάκια και αρχικά «κιτρινίστηκε», όμως με υπόδειξη του VAR κι έλεγχο της φάσης απ’ τον διαιτητή Κωνσταντίνο Τσέτσιλα, είδε την κόκκινη.

Στο 36’ τα «λιοντάρια» πήραν προβάδισμα στο σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Δεληγιαννίδη. Ο μπακ του Πανσερραϊκού υποδέχθηκε την μπάλα 35 μέτρα έξω απ’ την περιοχή και με ένα ασύλληπτο σουτ την έστειλε στο «παραθυράκι» του Κόστιτς για το 0-1.




Στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε με δέκα παίκτες και ο Πανσερραϊκός μετά την αποβολή του Τομάς με δεύτερη κίτρινη, όμως πέντε λεπτά μετά οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, όταν από καταπληκτική σέντρα του Φαρές, ο Μπετανκόρ με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-2.

Η Λαμία δεν το έβαλε κάτω και τέσσερα λεπτά μετά μείωσε σε 1-2 με τον Ρινγκ, ο οποίος σούταρε μέσα απ’ την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει πάνω στον Ντάβιντσον και να ξεγελάει τον Γκουγκεσασβίλι.

Η ομάδα των Σερρών συνέχισε να είναι πολύ απειλητική στις κόντρα επιθέσεις και στο 81’ έφτασε κοντά σε ακόμη ένα γκολ, όμως ο Κόστιτς είχε «απάντηση» στο εξαιρετικό σουτ του Μπετανκόρ έξω απ’ την περιοχή, ενώ στο 86’ ο Ισπανός φορ του Πανσερραϊκού πήγε να «κρεμάσει» απ’ τα 45 μέτρα τον γκολκίπερ των γηπεδούχων που μπλόκαρε, ωστόσο, με δυσκολία.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Ηπείρου)

Κίτρινες: 90’+3’ Φουρτάδο – 32’ Φαρές, 40’ Στάικος, 45’+3’ Περούτσι, 58’ Τομάς, 90’+3’ Μπετανκόρ

Αποβολές: 21’ Βλαχομήτρος (απευθείας κόκκινη) – 57’ Περούτσι (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Ενρίκες (65’ Μπίκοβ), Κορνέζος, Λέο, Ραντόνια (84’ Σιμόνι), Γιαννούτσος (65’ Δοϊρανλής), Νούνιες (84’ Σαραμαντάς), Ρινγκ, Φουρτάδο, Μέκιτς (65’ Γκουίντο), Βλαχομήτρος.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκελασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ (60’ λ.τρ. Καρασαλίδης), Περούτσι, Χαντάκιας, Φαρές, Στάικος (46’ Λιάσος), Ντάβιντσον, Τομάς, Χατζηστραβός (61’ Ζελέν), Μπέτανκορ.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λαμία, Ελλάδα

ΝΒΑ: Ο Ντικέμπε Μουτόμπο έχασε τον αγώνα με τον καρκίνο στον εγκέφαλο – Πέθανε στα 58 του ο Κονγκολέζος Hall of Famer και πρώτος παγκόσμιος πρεσβευτής του NBA [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: