Στον «πολεμο» της Τέιλορ Σουΐφτ με τον Τραμπ προς το παρόν κερδίζει η ποπ σταρ: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον ΣΚΑΪ [video]

Ο αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Μπορεί οι προεδρικές εκλογές να είναι ένα κατ’ εξοχήν πολιτικό γεγονός, αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να εντρυφήσουμε στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, καθώς μπορεί αυτή η εκλογική αναμέτρηση να κριθεί από ένα άτομο:

Τη νεαρή ποπ σταρ Τέιλορ Σουϊφτ, η οποία από χθες το βράδυ είναι το νέο πρόσωπο αυτού του εκλογικού αγώνα.

Έτσι ξεκίνησε την ανάλυση του στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του Σκάι, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του ελληνικού καναλιού και αρθρογράφος της ιστοσελίδας μας Hellas Journal.

Μετά την τηλεοπτική μονομαχία της Τρίτης, η δημοφιλής τραγουδίστρια έγινε το θέμα συζήτησης λόγω της υποστήριξης της στην Κάμαλα Χάρις.

  • Διάβαζα στην εφημερίδα New York Times -και όταν ασχολείται η συγκεκριμένη εφημερίδα με το θέμα είναι μία σημαντική εξέλιξη- ότι η Τέιλορ Σουϊφτ εξέπληξε ακόμα και την κ. Χάρις, η οποία εναγωνίως ζητούσε την υποστήριξη της. Τι άλλο γράφει η εφημερίδα; Ότι εισερχόμαστε σε μία νέα πολιτική εποχή…

Η ποπ σταρ έκλεισε μια μεγάλη βραδιά για την Κάμαλα Χάρις με μια απροσδόκητα χρονομετρημένη έγκριση και υποστήριξη, που θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους νέους ψηφοφόρους, σημείωσε η εφημερίδα.

Προκάλεσε τεράστια εντύπωση το πολιτικό μήνυμα της κυρίας Σουίφτ. Ήταν ισχυρό και πολύ προσωπικό ταυτόχρονα, καταφέρνοντας ένα ηχηρό κτύπημα στον υποψήφιο αντιπρόεδρο του κ. Τραμπ, τον Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει τον απαράδεκτο όρο, που είχε συγκλονίσει τον γυναικείο κόσμο της Αμερικής.

Υπέγραψε το μήνυμα της για την υποστήριξη στη σημερινή αντιπρόεδρο ως «άτεκνη γατομάνα» λέγοντας ότι η κ. Χάρις «αγωνίζεται για υποθέσεις και δικαιώματα που πιστεύω».

Παρακολούθησα μία συζήτηση στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC που μετέδωσε την τηλεμαχία και άκουσα ότι οι ειδικοί εξετάζουν ήδη την πιθανή επιρροή της Σουϊφτ στο αποτέλεσμα των εκλογών. Η επιρροή της στους νέους είναι τρομακτική συνάδελφοι. Τι να σας πω; Και το 10% των νέων να επηρεάσει, που πιστεύω ότι το νούμερο θα είναι πιο υψηλό, η εν λόγω κυρία θα εκλέξει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.




Ο γνωστός καθηγητής Μάρκους Κόλινς του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και συγγραφέας του βιβλίου “For the Culture”, σχολίασε το γεγονός ως μία καθαρά πολιτική κίνηση ενώ στην πραγματικότητα προέρχεται από μία τραγουδίστρια.

Θα ήθελα να σας πω τι είπε:

«Εάν αυτοπροσδιορίζεστε ως κάποιος που βλέπει τον κόσμο όπως τον βλέπει η Τέιλορ Σουίφτ, μπορείτε να πείτε, «Χα, ίσως θα έπρεπε να ψηφίσω κι εγώ έτσι»,» .

“Στέλνει ένα σήμα για το τι είναι δυνητικά αποδεκτό για ανθρώπους σαν αυτή”, είπε ο καθηγητής.




Για να καταλάβουμε πόσο θορυβήθηκε το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, εκτός από τον κ. Τραμπ, της επιτέθηκε και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε την αντίδραση της Σουίφτ, η οποία κάλεσε τους ακολούθους της να εγγραφούν μαζικά στους εκλογικούς καταλόγους.

Μας έλεγαν από το Δημοκρατικό Κόμμα ότι το 2020 όταν υποστήριξε τον κ. Μπάιντεν καλώντας τους οπαδούς της να ψηφίσουν τις ημέρες μετά παρατηρήθηκε μαζική εγγραφή νέων ψηφοφόρων.




Της επιτέθηκαν, βεβαίως, ανώτερα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων αλλά και ο απαράδεκτος Έλιοτ Μασκ, ο οποίος ξεπέρασε και τον κ. Τραμπ σε χυδαιότητα.

Ο πρώην Πρόεδρος δήλωσε ότι  η Τέιλορ Σουίφτ θα «πληρώσει ένα τίμημα» για την υποστήριξη της στην Καμάλα Χάρις. Και επαίνεσε μία φίλη της τραγουδίστριας η οποία -κατά τον Τραμπ- υποστηρίζει αυτόν και όχι την Αντιπρόεδρο.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η …”Μητέρα των Ντιμπέιτ” στη Φιλαδέλφεια, ο Τράμπ τα παίζει όλα για όλα απέναντι στην Κάμαλα: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στo δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη, στον Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: