Στο νοσοκομείο ο 71χρονος που νάρκωνε και έβαζε αγνώστους να βιάζουν τη γυναίκα του: Συντετριμμένα ακόμη τα παιδιά του, τον ζητούν στο εδώλιο [video]

FILE PHOTO Gisele Pelicot (C), and her daughter Caroline Darian (L) speak with the media after leaving the criminal court in Avignon, France, 05 September 2024, where Pelicot’s ex-husband stands trial for having drugging her and then inviting dozens of men to rape her for years. Dominique Pelicot and fifty other men are accused, primarily of raping the presently 70-year-old woman while she was unconscious, between 2011 and 2020. Dominique Pelicot could spend up to 20 years behind bars if proven guilty. The end of November is when the verdict is anticipated. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO




Με προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για επείγουσα θεραπεία, λόγω ανεξήγητου κοιλιακού πόνου, ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό.

To «τέρας της Αβινιόν», όπως τον αποκαλούν πολλά διεθνή ΜΜΕ,  θα επιστρέψει στο δικαστήριο την Τετάρτη, δήλωσε ο προεδρεύων δικαστής στη δίκη του.

Αρχικά, εκφράστηκε φόβος για πιθανή αναβολή της δίκης.

Ο 71χρονος δικάζεται από την περασμένη εβδομάδα για επανειλημμένους βιασμούς και για τη στρατολόγηση δεκάδων αγνώστων για να κακοποιήσουν τη βαριά ναρκωμένη σύζυγό του στο ίδιο της το κρεβάτι μεταξύ 2011 και 2020.

Πενήντα άλλοι άνδρες, ηλικίας 26-74 ετών, δικάζονται επίσης για φερόμενη συμμετοχή σε μια υπόθεση που έχει τρομοκρατήσει τη Γαλλία.

Ο κύριος κατηγορούμενος, ο οποίος έχει παραδεχθεί τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, επρόκειτο να ανακριθεί το απόγευμα της Τρίτης. Αλλά τη Δευτέρα εμφανίστηκε αδύναμος, στηριζόμενος σε ένα μπαστούνι, με αποτέλεσμα να απαλλαχθεί από το δικαστήριο, αφού αντιμετώπισε κάτι που η δικηγόρος του δήλωσε ότι ήταν κοιλιακός πόνος.

Την Τρίτη, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, δήλωσε επίσης η δικηγόρος, λέγοντας ότι «δεν θα είχε νόημα να συνεχίσουμε χωρίς την παρουσία του».




Η νοσηλεία είχε πυροδοτήσει εικασίες ότι η δίκη μπορεί να αναβληθεί, αλλά ο προεδρεύων δικαστής δήλωσε ότι η δίκη μπορεί τώρα να συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο δικαστής, Roger Arata, δήλωσε επίσης ότι του είχε παραδοθεί ιατρικό πιστοποιητικό που έλεγε ότι ο Πελικό είναι σε θέση να συνεχίσει τις συνήθεις καθημερινές του δραστηριότητες και η κατάστασή του επιτρέπει τη μεταφορά του από το κελί του στη φυλακή στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Δεν είναι σαφές πότε ο δικαστής θα μπορούσε να καλέσει τον Πελικό να καταθέσει.

Πάντως, παρά την απουσία του κατηγορουμένου από το δικαστήριο την Τρίτη, η κόρη του Πελικό, Caroline Payronnet, 45 ετών, ξέσπασε σε δάκρυα όταν άκουσε τις ανατριχιαστικές περιγραφές της κακοποίησης της μητέρας της.

Η Peyronnet οδηγήθηκε έξω από το ποινικό δικαστήριο στην Αβινιόν όταν ένας αστυνομικός άρχισε να περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο ο πατέρας της είχε οργανώσει περισσότερους από 50 άνδρες άνδρες, για να βιάζουν την μητέρα της.

Οι δικηγόροι των παιδιών του επέμειναν ότι ο επαίσχυντος πατέρας τους πρέπει να είναι στο δικαστήριο όταν θα καταθέσουν. Ο Antoine Camu δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά του που δεν έχουν καταθέσει ακόμη ο πατέρας τους να είναι παρών στο εδώλιο για να ακούσει την κατάθεσή τους».

Με πληροφορίες από Guardian

Τριψήφιος ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό τυφώνα Γιάγκι στο Βιετνάμ: Tρομακτικές ζημιές – Κάτω από τη λάσπη πάνω από 2 εκ. στρέμματα καλλιεργειών [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: