Στο μεγάλο «ταξίδι» ο Σβεν-Γκορν Έρικσον, κηδεύτηκε στη γενέτειρά του-Εκατοντάδες τον θρήνησαν με πρώτο τον Μπέκαμ- You’ll Never Walk Alone του τραγούδησε τοπική μπάντα [videos]

Sven-Goran Eriksson’s partner Yaniseth Alcides (C-L) and his father Sven Eriksson (3-R) attend the funeral service of late Swedish soccer manager Sven-Goran Eriksson inside the Fryksande Church, in Torsby, Sweden, 13 September 2024. Swedish football coach Sven-Goran Eriksson died on 26 August 2024 at the age of 76. EPA/ADAM IHSE SWEDEN OUT




Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παραβρέθηκε στην κηδεία του πρώην προπονητή της Αγγλίας, Σβεν-Γκόρν Έρικσον, στην πατρίδα του, Τόρσμπι στη Σουηδία, για να ακούσει την απόδοση φόρου τιμής σε έναν «πραγματικά ευγενικό» άνδρα που «λάτρευε το καλό φαγητό και ποτό και τα ταξίδια πρώτης κατηγορίας».

Απευθυνόμενος στους παριστάμενους  στην εκκλησία Fryksände ενώ εκατοντάδεςπαρακολοθούσαν την τελετή έξω σε μια μεγάλη οθόνη, ο ιερέας, στενός φίλος του Έρικσον, Ingela Alvskog, μίλησε για τους τελευταίους μήνες που ήταν «γεμάτοι ζωή» παρόλο που είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο. του παγκρέατος.

Ο Έρικσον, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 76 ετών, είχε αφήσει «τόσες όμορφες αναμνήσεις» και είχε «φέρει τόση χαρά» και «πολύ γέλιο» στις ζωές στους φίλους και την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένου του 95χρονου πατέρα του, Σβεν, των παιδιώ του, Γιόχαν και Λίνα, και της συντρόφου του Γιάνισεθ Άλσιντες, είπε.

Ο 49χρονος Μπέκαμ, ο οποίος ήταν αρχηγός της Αγγλίας κατά τα πέντε ταραχώδη χρόνια του Σουηδού στην εθνική ομάδα, αγκάλιασε την πρώην σύντροφο του Έρικσον, Νάνσυ Ντελ’ Όλιο, καθώς παρευρίσκονταν στην εκκλησία

Η ωριαία εκκλησιαστική λειτουργία, η οποία εναλλασσόταν μεταξύ αγγλικών και σουηδικών, περιελάμβανε ερμηνείες του Candle in the Wind του Elton John και του My Way του Frank Sinatra και υπήρχαν αναφορές για την αγάπη του Ερικσονγια τη ρουτίνα και την πειθαρχία καθώς και για την ωραία ζωή.

Ο Έρικσον, ο οποίος οδήγησε την Αγγλία σε τρεις προημιτελικούς σημαντικών τουρνουά μεταξύ 2001 και 2006, αφού εξασφάλισε στον ιταλικό σύλλογο Λάτσιο τον πρώτο τίτλο της Serie A μετά από 26 χρόνια, συχνά επέλεγε να φορέσει κοστούμι ως έφηβος, αλλά ήταν επίσης γνωστό ότι έβαζε καρτέλα στην πόρτα του υπνοδωματίου του, «απαγορεύεται η είσοδος – εργασία σε εξέλιξη», για να δώσει στον εαυτό του επιπλέον χρόνο για να διαβάσει αστυνομικά μυθιστορήματα στο κρεβάτι.

Έγινε επίσης αναφορά στην πραγματοποίηση ενός ονείρου ζωής από τον Έρικσον τους τελευταίους μήνες να διευθύνει τη Λίβερπουλ, κάτι που έκανε σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα τον Μάρτιο, όταν ανέλαβε την ευθύνη μιας ομάδας «θρύλων» στο Άνφιλντ.

Τα συναισθήματά του για το Λίβερπουλ τιμήθηκαν από ένα τοπικό συγκρότημα πνευστών που έπαιζε το You’ll Never Walk Alone καθώς η νεκροφόρα έβγαινε έξω μετά την τελετή.

Ο γιος του Έρικσον, ο 45χρονος Γιόχαν, περιέγραψε τη λίμνη ως τη «γωνιά του κόσμου» του πατέρα του. «Η γαλήνη, η ηρεμία διαμόρφωσαν μεγάλο μέρος του χαρακτήρα του», είπε. Η κόρη του Έρικσον, Λίνα, 37 ετών, είπε ότι ο πατέρας της ήθελε μια κηδεία «γεμάτη χαρά, μουσική και ευτυχία». Και πρόσθεσε: «Με τα λόγια του ίδιου του μπαμπά, «Μη λυπάσαι, χαμογέλα, φρόντισε τη ζωή σου και ζήσε τη γιατί η ζωή είναι όμορφη».

Mε πληροφορίες από theguardian.com 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφθασε το ένα δισεκατομμύριο ακολούθους στα social media! Πρόσθεσε ακόμη ένα… απλησίαστο ρεκόρ στο «παλμαρέ» του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: