Στο καλύτερό τους σημείο οι σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ συμφωνούν η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα Τζούλι Φίσερ (A) κι η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου φωτο via ΚΥΠΕ




Η συνεχής αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και των ΗΠΑ, οι οποίες «βρίσκονται σήμερα στο καλύτερό τους σημείο», επισημάνθηκε, κατά τη σημερινή συνάντηση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κοινή ήταν δε η διαπίστωση για την ανάγκη όπως η ώθηση αυτή αντανακλάται και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, μέσω ανταλλαγών και άλλων επαφών.

Στη συνέχεια, αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που άπτονται συγκεκριμένων τομέων της στρατηγικής συνεργασίας ΗΠΑ-Κύπρου, καθώς και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, υπό το φως των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και των σύνθετων προκλήσεων για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΑΓΚ
Κύπρος Λευκωσία 

Συνέδριο στην Κύπρο για την κλιματική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή: Θα συμμετέχουν ο Πρίγκιπας της Ιορδανίας και επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: