Στην πολύπαθη Θεσσαλία ο Μητσοτάκης: Προτεραιότητα στη στήριξη των πολιτών και την ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πληγεί

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις μετά τη σύσκεψη με τους αρμόδιους για το συντονισμό του έργου της διάσωσης κατοίκων και αποκατάστασης υποδομών στο συντονιστικό κέντρο, στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στη Θεσσαλία σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα επαναφέρουν το συντομότερο δυνατόν τη ζωή στον κάμπο σε κανονικούς ρυθμούς μετά τις ζημιές της κακοκαιρίας Daniel.

Στο μεταξύ οριστικοποιούνται σταδιακά τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειονότητα τους θα αφορά τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης το πρωί ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Φαρκαδόνα και στη συνέχεια τη Μεταμόρφωση, τον Παλαμά και το Μουζάκι Καρδίτσας. Στις 17:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με τίτλο «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας», στο Δημαρχείο Κιλελέρ.

Στο δημαρχείο Φαρκαδόνας έγινε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή του ίδιου του πρωθυπουργού, των αρμοδίων υπουργών και των τοπικών αρχών, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που προκάλεσαν οι θεομηνίες στην περιοχή αλλά και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταικούρα ενώ το γενικό συντονισμό θα έχει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Η ανασυγκρότηση στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα με έμφαση στη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων αλλά και στα έργα αποκατάστασης, στις δομές υγείας, στο οδικό δίκτυο, στο δίκτυο υποδομών. Θα υπάρξουν προαναγγελίες για κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα.

Τόσο στο Μουζάκι όσο και στον Παλαμά εγκαινιάζονται τα νέα Κέντρα Υγείας. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο χωριό Μεταμόρφωση το οποίο είχε θαφτεί κάτω από τις λάσπες και για το οποίο πριν από λίγο καιρό παρουσιάστηκε το σχέδιο μετεγκατάστασης.

Πηγή: ertnews

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κλείσει τον κύκλο του, γιορτάζει τα 50 του χρόνια ενωμένο, ενισχυμένο και με προοπτική να ανοίξει την πόρτα εξόδου στη ΝΔ στις επόμενες εκλογές»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: