Στις ΗΠΑ ο Ζελένσκι: Zήτησε από τους εταίρους βοήθεια για κοινή νίκη και “μια πραγματικά δίκαιη ειρήνη” *”Το φθινόπωρο θα ορίσει το μέλλον του πολέμου”…

FILE PHOTO: epa11473460 Ukraine President Volodymyr Zelenskyy looks on during a ceremony for the ‘Ukraine Compact’ during the North Atlantic Treaty Organization (NATO) Summit in Washington, DC, USA, 11 July 2024. The 75th Anniversary NATO Summit takes place in Washington, DC, from 09 to 11 July 2024. EPA, CHRIS KLEPONIS, POOL




Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ζήτησε από τους εταίρους του να βοηθήσουν στην επίτευξη «μίας κοινής νίκης για μία πραγματικά δίκαιη ειρήνη».

«Το φθινόπωρο αυτό θα ορίσει το μέλλον αυτού του πολέμου», έγραψε στο Χ και απηύθυνε το βιντεοσκοπημένο καθημερινό βραδινό του μήνυμα εν πτήσει προς την Πενσιλβάνια. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αργότερα την άφιξή του στην Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα επισκεφθεί και την Ουάσινγκτον εντός της εβδομάδας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν αποκάλυψε τον σκοπό του σταθμού του στην Πενσιλβάνια, η οποία φιλοξενεί εργοστάσιο πυρομαχικών στην πατρίδα του Τζο Μπάιντεν, το Σκράντον, το οποίο κατασκευάζει βλήματα πυροβολικού των 155 mm.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Ουκρανία κάνει ό,τι μπορεί, εξοπλιζόμενη και μέσω της διπλωματίας, «για να κατοχυρώσει την υποστήριξη των εταίρων και να αναγκάσει την Ρωσία για ειρήνευση».

Το πρακτορείο Ukrinform μετέδωσε ότι στην Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα συναντηθεί με επικεφαλής αμερικανικών εταιρειών για να συζητήσει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας του, καθώς και με ηγέτες κρατών και διεθνών οργανισμών.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα παρουσιάσει «σχέδιο νίκης» στον πόλεμο κατά της Ρωσίας στον αμερικανό πρόεδρο τζο Μπάιντεν. Στην συνέχεια θα συζητήσει το σχέδιο με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις σε χωριστή συνάντηση την Πέμπτη, καθώς και με άλλους ηγέτες.

Ο ουκρανός πρόεδρος θα επιδιώξει να συναντήσει και τον Ντόναλντ Τραμπ, που έχει δηλώσει ότι η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία είναι σπατάλη χρημάτων και αρνήθηκε να πει ότι επιθυμεί την νίκη της Ουκρανίας. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα συναντηθεί πιθανότατα με τον Ζελένσκι αυτήν την εβδομάδα, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία.

Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Παρασκευή στο Reuters ότι πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία αναμένεται να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα και θα περιλαμβάνει την αποστολή περιπολικών σκαφών, επιπλέον πυρομαχικών για τα συστήματα HIMARS, βλήματα των 155 mm και 105 mm.

Το Ukrinform μετέδωσε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθύνει ομιλία κατά την σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ αύριο, θα συμμετάσχει στις συναντήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία την Τρίτη και θα μιλήσει στην Γενική Συνέλευση την Τετάρτη.

Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Τεχεράνης – Τελ Αβίβ: Οι Φρουροί της Επανάστασης ισχυρίζονται ότι συνέλαβαν 12 ατόμα που κατηγορούνται ότι «συνεργάσθηκαν» με το Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: