«Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ, δεν αξίζει να είναι μέλος» του ΟΗΕ, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

President of the Palestinian Authority, Mahmoud Abbas acknowledges those clapping as he approaches the podium for his address during the General Debate of the 79th session of the United Nations General Assembly at United Nations Headquarters in New York, 26 September 2024. EPA/SARAH YENESEL




Το Ισραήλ «δεν αξίζει να είναι μέλος» του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, απευθύνοντας έκκληση: «Σταματήστε τη γενοκτονία, σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ»

«Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει. Όλος ο κόσμος είναι υπεύθυνος για όσα υποφέρουν ο λαός μας στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη», τόνισε ο Αμπάς, σχεδόν έναν χρόνο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Ισραήλ, που αρνείται να εφαρμόσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, δεν αξίζει να είναι μέλος αυτού του διεθνούς οργανισμού», είπε παράλληλα, εκφράζοντας τη λύπη του που οι ΗΠΑ εμποδίζουν την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, που έχει προς το παρόν καθεστώς παρατηρητή.

Επιτέθηκε πολυάριθμες φορές στο Ισραήλ, το οποίο για άλλη μια φορά κατηγόρησε για «κατοχή» και «γενοκτονία» στα παλαιστινιακά εδάφη. «Η κατοχή θα τελειώσει, θα τελειώσει, θα τελειώσει», είπε.

Παράλληλα δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να ασκήσει την πλήρη δικαιοδοσία της στη Λωρίδα της Γάζας και σε όλα τα συνοριακά περάσματα, συμπεριλαμβανομένης της Ράφα.

Ο Αμπάς τόνισε ότι το όραμα της Αρχής για τη μεταπολεμική Γάζα περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας βοήθειας εκεί, την πλήρη αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Γάζα και την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων στα σπίτια τους.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος επανέλαβε το κάλεσμά του και της διεθνούς κοινότητας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο μια «λύση δύο κρατών», μια διαδικασία που είχε παγώσει.

Ο Αμπάς επιτέθηκε επίσης στις ΗΠΑ, τον στρατιωτικό και διπλωματικό σύμμαχο του Ισραήλ, που συνεχίζει να παρέχει δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια, μεταξύ άλλων για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ουάσινγκτον «παρείχε στο Ισραήλ θανατηφόρα όπλα που χρησιμοποιεί για να σκοτώσει χιλιάδες αθώους αμάχους, γυναίκες και παιδιά», τόνισε ο Αμπάς, καταλήγοντας ότι «αυτό ενθαρρύνει το Ισραήλ να συνεχίσει την επιθετικότητά του».

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, Ηνωμένα Έθνη

Ο Ερντογάν θέλει να εξομαλύνει τις σχέσεις της Συρίας με την Τουρκία για να ξεφορτωθεί 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες: Οι επιθέσεις φιλίας στον Άσαντ αλλά με τους ανέφικτους όρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: