«Σοκαρισμένος» δηλώνει ο γιος του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ για το τσουνάμι κατηγοριών εναντίον του αποβιώσαντα πατέρα του* Ο αδελφός του Ντόντι όφειλε όμως να γνωρίζει… [video]

FILE PHOTO Mohamed Al Fayed, Britain, 03 April 2011. EPA/STR




Ο γιος του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένος» από τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση του εκλιπόντος πατέρα του, οι οποίες «έθεσαν υπό αμφισβήτηση τις όμορφες αναμνήσεις που είχα γι’ αυτόν».

Δεκάδες γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον πρώην ιδιοκτήτη του Harrods – ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών – για πολλαπλούς βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.

Οι δικηγόροι που ελπίζουν να ασκήσουν αγωγή κατά του πολυκαταστήματος εκπροσωπούν πλέον 60 γυναίκες, αφού έρευνα του BBC αποκάλυψε τους ισχυρισμούς περισσότερων από 20 γυναικών την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ομάρ Αλ Φαγιέντ δήλωσε ότι ο πατέρας του ήταν ένας «υπέροχος πατέρας», αλλά πρόσθεσε ότι αυτό «δεν με τυφλώνει από την αντικειμενική αξιολόγηση των περιστάσεων».

Σε δημόσια δήλωσή του, ο 36χρονος περιβαλλοντικός επιχειρηματίας δήλωσε: «Η έκταση και η φύση των ισχυρισμών είναι σοκαριστική και έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την αγαπημένη ανάμνηση που είχα γι’ αυτόν.

  • «Το πώς αυτό το θέμα μπορούσε να μείνει κρυφό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και με τόσους πολλούς τρόπους, εγείρει περαιτέρω ανησυχητικά ερωτήματα».

Συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, οι άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας έχουν πολύ συχνά προστατευτεί από τις συνέπειες των πράξεών τους και η δικαιοσύνη έχει συχνά καθυστερήσει ή ματαιωθεί σε όσους έχουν υποφέρει…

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οποιοσδήποτε βρεθεί ένοχος για τέτοιες καταδικαστέες πράξεις, συμπεριλαμβανομένου ότι είχε διευκολύνει, επέτρεψε ή βοήθησε στη συγκάλυψη τέτοιων πράξεων, ανεξάρτητα από την ιδιότητά του, πρέπει να λογοδοτήσει.

Συνέχισε λέγοντας: «Τα φερόμενα ως θύματα και το κοινό αξίζουν πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία».

Ο Ομάρ Αλ Φαγέντ εξέφρασε την υποστήριξή του σε «κάθε νόμιμη έρευνα σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς», προσθέτοντας: «Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τις αρχές της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της λογοδοσίας και της δικαιοσύνης, ανεξάρτητα από το πού μπορεί να οδηγήσει αυτό το ταξίδι.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλα τα θύματα αξίζουν την ημέρα τους στο δικαστήριο».

Ο Ομάρ Αλ Φαγέντ διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Harrods το 2006 και παρέμεινε σε αυτό έως ότου ο πατέρας του πούλησε την επιχείρηση, το 2010.

Με πληροφορίες από BBC

Βρετανία: Εξήντα γυναίκες κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: