Σκοτώθηκε «στον δρόμο για την Ιερουσαλήμ» μαζί με 10 άλλους: Παραδέχθηκε η Χεζμπολάχ “τη μεγάλη απώλεια του σημαντικού στελέχους της”, επιβεβαίωσε το θάνατο του Ακίλ (video)

epa11616181 People and emergency personnel gather in front of a damaged building after an Israeli military strike, in Beirut, Lebanon, 20 September 2024. EPA, WAEL HAMZEH




Το λιβανικό σιιτικό κίνημα Χεζμπολά επιβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ σκότωσαν σημαντικό στέλεχός της, τον Ιμπραήμ Ακίλ, μερικές ώρες αφού το ανακοίνωσε το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

Ο Ιμπραήμ Ακίλ, «από τους μεγάλους ηγέτες μας», σκοτώθηκε «στον δρόμο για την Ιερουσαλήμ», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί η Χεζμπολά όταν αναφέρεται στα θύματα ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, δήλωσε ότι σχεδόν δέκα ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ, τον επικεφαλής της δύναμης αλ-Ραντουάν, μιας επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος, σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή χθες στη Βηρυτό.

«Μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν ένα στοχευμένο πλήγμα (στη) Βηρυτό, εξοντώνοντας τον Ιμπραχίμ Ακίλ, επικεφαλής της μονάδας επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, διοικητή της μονάδας Ραντουάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι το θανατηφόρο αυτό πλήγμα είχε στόχο «να προστατεύσει τους πολίτες του Ισραήλ».

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει περιφερειακή κλιμάκωση.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στους 14 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το ισραηλινό πλήγμα σε πολυώροφο κτίριο, στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο NNA, πέντε παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση στο κτίριο της οδού Τζάμους. Το πρακτορείο ανέφερε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 έπληξε την κατοικημένη περιοχή σε δύο επιθέσεις.

Από την πλευρα του, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε το «βάρβαρο και παράνομο» αεροπορικό πλήγμα «του σιωνιστικού καθεστώτος», το οποίο «συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καθώς και παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ασφάλειας του Λιβάνου» όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του, Νασέρ Κανανί, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το σιωνιστικό καθεστώς επιδιώκει να κλιμακώσει την ένταση και να διευρύνει τη γεωγραφία του πολέμου και της σύγκρουσης στην περιοχή», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «μια τόσο παράνομη πολιτική συνιστά σαφή απειλή για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια».

  • Και μετά τη δολοφονία του Ιμπραχίμ Ακίλ θα συνεχίσουμε μέχρι να επιτύχουμε τους πολεμικούς μας στόχους, δηλώνει ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε χθες το βράδυ ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τις ενέργειές του μετά τη δολοφονία του Ιμπραχίμ Ακίλ και ανώτερων διοικητών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

«Η ακολουθία των ενεργειών μας στη νέα φάση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος μας: η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ στα σπίτια τους», τόνισε ο Γκάλαντ με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Χ.

Ο Ιμπραχίμ Ακίλ, επικεφαλής της δύναμης αλ-Ραντουάν, μιας επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος, μαζί με σχεδόν 10 ανώτερους διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα στη Βηρυτό, ανακοίνωσε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτήν την επιδρομή που προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Ο αριθμός των νεκρών «ανέρχεται σε 12 και οι τραυματίες σε 66, εκ των οποίων οι εννέα σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε το υπουργείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βηρυτός, Lebanon
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ιερουσαλήμ, Israel

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: