Συνελήφθη στη Λεμεσό ο 42χρονος δραπέτης Δώρος Θεοφάνους από την Πάφο: Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές δυνάμεις

Ο δραπέτης Δώρος Θεοφάνους, που τελικά συνελήφθη. Φωτογραφίες από τον Φιλελεύθερο




Συνελήφθη νωρίτερα το απόγευμα στη Λεμεσό ο δραπέτης Δώρος Θεοφάνους.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Αντρέας Αγγελίδης.

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, η σύλληψη έγινε κατορθωτή μετά από αξιοποίηση πληροφορίας που έφτασε στην Αστυνομία και σύμφωνα με την οποία άτομο που έμοιαζε με τον καταζητούμενο δραπέτη περπατούσε στην παραλιακή περιοχή Αμαθούντας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και μετά από ανθρωποκυνηγητό κατάφεραν να συλλάβουν τον 42χρονο δραπέτη.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο:

Βίντεο που εξασφάλισε το philenews παρουσιάζει τη στιγμή της μεταφοράς του ισοβίτη δραπέτη Δώρου Θεοφάνους από μέλη της Αστυνομίας.

Λίγες στιγμές νωρίτερα (17:30) ο 42χρονος είχε ακινητοποιηθεί από στελέχη της Δύναμης, που του είχαν φορέσει χειροπέδες.

Η αρχική πληροφορία για τον δραπέτη δόθηκε λίγο πριν τις 17:00. Τον έφερε να κινείται στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, κοντά στο ξενοδοχείο Four Seasons.

Μόλις διαβιβάστηκε η πληροφορία άνδρες της Αστυνομίας άρχισαν να τον καταδιώκουν στα σοκάκια πέριξ των ξενοδοχείων. Πολίτες που τον αντιλήφθηκαν ανέφεραν ότι αυτός κινείτο κρυβόμενος σε σπίτια.

Ένα άτομο μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και ανέφερε πως γνωρίζει πού βρίσκεται ο Δώρος Θεοφάνους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται ότι ανατέθηκε σε αλλοδαπό να προσέχει τον δραπέτη στο υποστατικό που διέμενε.

Τελικά γύρω στις 17:30 κατέστη εφικτός ο εντοπισμός του και η σύλληψή του.

Ο ισοβίτης, Δώρος Θεοδώρου, λίγο μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού για προκαταρκτική ανάκριση.

Εφόσον ξεκαθαρίσει το θέμα της κράτησης του 42χρονου, το πρωί θα οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, όπου η Αστυνομία θα αιτηθεί την προσωποκράτησή του στο πλαίσιο διερεύνηση της υπόθεσης απόδρασής του από το πατρικό του στα Χολέτρια της Πάφου.

Το αδίκημα της απόδρασης από τη νόμιμη κράτησή του σημειώθηκε με τη συνδρομή άλλων προσώπων και η Αστυνομία καλείται να εξετάσει διεξοδικά την υπόθεση για να διαπιστώσει όλες τις ευθύνες που προκύπτουν σε σχέση με τη συνέργεια.

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για εντοπισμό του 42χρονου δραπέτη – Υπό κράτηση 26χρονος που όπως ομολόγησε τον μετέφερε με αυτοκίνητο στη Λεμεσό μετά την απόδραση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: