Συνάντηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ με τον υφυπουργό Μετανάστευσης της Κύπρου: Στενή συνεργασία, κοινές επιχειρήσεις με Frontex για την προστασία εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων

FILE PHOTO Βάρκα με μετανάστες φθάνει στην Κύπρο. Photo via YouTube.




Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του τον υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κύπρου, Δρ. Νικόλα Ιωαννίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μάλλιος, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε τον Κύπριο αξιωματούχο για τις πολυεπίπεδες δράσεις που υλοποιεί καθημερινά η ΕΛΑΣ, με σκοπό την προστασία των συνόρων της χώρας και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, σε συνεργασία με συναρμόδιους οργανισμούς και φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν θέματα κοινών επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, όπως ο Frontex, ενώ εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και πόρων, καθώς και της εφαρμογής επιπρόσθετων κοινών πρωτοβουλιών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συμφωνήθηκε η συνέχιση της στενής συνεργασίας σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τη μετανάστευση και την προστασία των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα και Λευκωσία μπορούν αποτελεσματικά να συντονίζονται επιδιώκοντας κοινούς στρατηγικούς στόχους: Τι λέει ο Βορίδης για την ηλεκτρική διασύνδεση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: