Συμφωνία της BP με την Apollo Global για χρηματοδότηση $1 δισεκ. στο Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου TAP: Από την Κασπία σε Ελλάδα και Ιταλία

FILE PHTO: A file picture showing steel pipes for pipeline EPA/STEFAN SAUER




Συμφωνία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων υπέγραψε η BP με την Apollo Global Management, προκειμένου ο πετρελαϊκός κολοσσός να χρηματοδοτήσει το μερίδιό του στον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP).

Η Apollo αγόρασε μια μη ελεγκτική συμμετοχή στην BP Pipelines TAP Limited, η οποία κατέχει το μερίδιο 20% του ενεργειακού κολοσσού στον αγωγό, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους. Η συμφωνία επιτρέπει στην BP να διατηρήσει τον έλεγχο διακυβέρνησής της στην οικονομική οντότητα ως ελεγκτικός μέτοχος.

Σημειώνεται ότι ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline), μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία Θάλασσα σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Σημειώνεται ότι η νέα συμφωνία BP-Apollo πραγματοποιείται καθώς οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου απειλούν την ικανότητα των πετρελαϊκών κολοσσών να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις επαναγορές μετοχών, οι οποίες είναι πια αναγκαίες για την προσέλκυση επενδυτών. [Apollo Inks $1 Billion Deal With BP for Stake in Gas Link]

Τα έσοδα από τη συμφωνία θα συνεισφέρουν στον στόχο εκποίησης της BP το 2024 και άλλων εσόδων ύψους 2-3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέρος του πειθαρχημένου οικονομικού πλαισίου της εταιρείας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την BP σε μια συμφωνία που θα παρέχει στους επενδυτές μας μακροπρόθεσμη έκθεση σε ένα κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο υποδομής του κλάδου με σταθερό προφίλ ταμειακών ροών, επιτρέποντας παράλληλα στην BP να εκπληρώσει τους στόχους της να διατηρήσει τον έλεγχο και να εκτελέσει το κεφάλαιό της στρατηγική αποτελεσματικότητας», δήλωσε η Leslie Mapondera, συνεργάτης του Apollo.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο και η BP θα παραμείνει ο έλεγχος μέτοχος της μονάδας μετά την ολοκλήρωσή της.

Η BP και η Apollo θα προσπαθήσουν επίσης να συνεργαστούν για πρόσθετες επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής συνεργασίας σε ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία φυσικού αερίου και χαμηλών εκπομπών άνθρακα, καθώς και υποδομών, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Reuters [Apollo inks $1 billion deal with BP to fund stake in Trans Adriatic gas pipeline]

Απεβίωσε ο σημαντικός καθηγητής Αντώνης Φώσκολος: Δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν άκουσαν ποτέ τις συμβουλές του “Μαχητή των υδρογονανθράκων”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: