Σε συναγερμό το Ιράν μετά την εξολόθρευση Ναρσάλα: «Η γραμμή του θα συνεχιστεί»* Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

Iranian protestors holding Palestine and Hezbollah flags participate in an anti-Israeli protest at Palestine Square in Tehran, Iran, 28 September 2024. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH




Συναγερμός έχει σημάνει και στο Ιράν μετά την επιβεβαίωση της δολοφονίας του Χασάν Νασράλα, και σε συνάρτηση με την «αδελφική» σχέση που ενώνει την Τεχεράνη με τη Χεζμπολάχ.

Το Ιράν δήλωσε σήμερα πως «η γραμμή του Χασάν Νασράλα θα συνεχιστεί», παρά τον θάνατο χθες του ηγέτη του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ σε ισραηλινό πλήγμα στο αρχηγείο του στα νότια προάστια της Βηρυτού.

«Η ένδοξη γραμμή του ηγέτη της αντίστασης, Χασάν Νασράλα, θα συνεχιστεί και ο ιερός σκοπός του θα πραγματοποιηθεί με την απελευθέρωση της Κοντς (Ιερουσαλήμ), δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα X.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου, από τα ισραηλινά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, σκοτώθηκε και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν.

Νωρίτερα, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε τους μουσουλμάνους να “παραμείνουν δίπλα στον λαό του Λιβάνου και στην υπερήφανη Χεζμπολάχ με οποιαδήποτε μέσα έχουν και να τον συνδράμουν στην αντιμετώπιση του … μοχθηρού καθεστώτος (του Ισραήλ)”.

Σε δήλωση που εκδόθηκε αφού ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο Χαμενεΐ ανέφερε: “Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή”, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία μέσα στη χώρα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί επί τόπου, δήλωσαν στο Reuters δύο περιφερειακοί αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν από την Τεχεράνη.

Οι πηγές δήλωσαν πως το Ιράν είναι σε συνεχή επαφή με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες περιφερειακές οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν προκειμένου να καθορίσουν το επόμενο βήμα μετά την ανακοίνωση από το Ισραήλ ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ένα πλήγμα στη νότια Βηρυτό χθες, Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι οι IDF είχαν ανακοινώσει ότι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε χθεσινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

«Ο Χασάν Νασράλα δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο» είναι η ανακοίνωση των IDF στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Τεχεράνη, Ιράν

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της, διατείνεται όμως πως συνεχίζει τη μάχη κατά του Ισραήλ* Πώς σκοτώθηκε ο πανίσχυρος Χασάν Νασράλα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: