Σε πλήρη απελπισία η Τουρκία: Έδωσε επιτόκιο 6,75% για 10ετή ομόλογα προκειμένου να μαζέψει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Στιγμιότυπο έξω από ανταλλακτήριο στην Κωσνταντινούπολη. EPA/SEDAT SUNA




Η Τουρκία συγκέντρωσε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη μεγαλύτερη διεθνή πώληση ομολόγων της, υποστηριζόμενη από την εξαγορά ανεξόφλητου χρέους, καθώς η Άγκυρα επιδιώκει να ενισχύσει το επενδυτικό κλίμα με ένα σαρωτικό πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης, γράφουν οι FT.

Η χώρα πούλησε ένα 10ετές ομόλογο σε δολάρια με απόδοση 6,75%, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας. Η Τουρκία είχε συγκεντρώσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια συμφωνία πολλών δόσεων το 2020, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που άντλησε τόσα πολλά σε ένα μόνο ομόλογο, σύμφωνα με τα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών που εκτείνονται μέχρι το 2013.

Η τέταρτη διεθνής πώληση ομολόγων της χώρας το 2024 έγινε καθώς ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan και οι κορυφαίοι αξιωματούχοι προσπάθησαν αυτή την εβδομάδα να προσελκύσουν στελέχη και διαχειριστές κεφαλαίων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Η Άγκυρα επιδιώκει να πείσει τους διεθνείς επενδυτές ότι είναι σοβαρή για να ακολουθήσει μια νέα πορεία οικονομικής πολιτικής, μετά από χρόνια ανορθόδοξων μέτρων που υποστήριξε ο Erdoğan πυροδοτώντας μια σειρά από κρίσεις.

Financial Times [Turkey raises $3.5bn in record international bond sale]

Οι Γάλλοι θυμούνται την ελληνική χρεοκοπία και ανησυχούν για την οικονομία τους: Δημοσιεύματα για τα ακριβότερα γαλλικά από τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: