Σε ηλικία 6 ετών τον απήγαγαν από ένα πάρκο στην Καλιφόρνια με δέλεαρ καραμέλες: 70 χρόνια μετά τον ξαναβρήκε η χαμένη του οικογένεια χάρη σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι

FILE PHOTO A swing on a playground in Oakland, California, USA, 22 September 2023. EPA/JOHN G. MABANGLO




Ένας άνδρας που απήχθη το 1951 σε ηλικία έξι ετών ενώ έπαιζε σε ένα πάρκο στην Καλιφόρνια, βρέθηκε περισσότερο από επτά δεκαετίες αργότερα χάρη σε ένα online τεστ καταγωγής, παλιές φωτογραφίες και άρθρα εφημερίδων.

  • Ο Λουίς Αρμάντο Αλμπίνο, ο οποίος είχε απαχθεί το 1951 από μια γυναίκα που του υποσχέθηκε καραμέλες, εντοπίστηκε από την πραγματική ανιψιά του Αλίντα Αλεγκίν, η οποία συνεργάστηκε με την αστυνομία, το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Αλμπίνο, που πλέον είναι πατέρας και παππούς, υπηρέτησε ως πυροσβέστης και βετεράνος των Πεζοναυτών στο Βιετνάμ. Η ανιψιά του, η 63χρονη Αλίντα, κατάφερε να τον βρει και να τον επανενώσει με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο.

Στις 21 Φεβρουαρίου 1951, μια γυναίκα πλησίασε τον μικρό Λουίς σε ένα πάρκο στο Δυτικού Οκλαντ και τον παρέσυρε με την υπόσχεση ότι θα του αγοράσει καραμέλες. Αντί γι’ αυτό, τον απήγαγε και τον πήγε στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, όπου μεγάλωσε από ένα ζευγάρι σαν να ήταν δικό τους παιδί. Παρά τις προσπάθειες των αρχών και της οικογένειάς του, παρέμεινε αγνοούμενος για περισσότερα από 70 χρόνια.

Η μητέρα του Αλμπίνο, που απεβίωσε το 2005, ποτέ δεν έχασε την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός. Το πρώτο σημάδι ότι ο Λουίς μπορεί να ζει ήρθε το 2020, όταν η ανηψιά του έκανε για πλάκα ένα διαδικτυακό τεστ DNA. Το τεστ έδειξε 22% ταύτιση με έναν άνδρα, που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και το 2023 ο Λουίς εντοπίστηκε και επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά του μέσω DNA.

Τον Ιούνιο, με τη βοήθεια του FBI, ο Λουίς επανενώθηκε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια και συναντήθηκε με τον αδερφό του, Ρότζερ, που είχε ζήσει την απαγωγή. Είχαν μια συγκινητική επανένωση, όπου θυμήθηκαν την ημέρα της απαγωγής και συζήτησαν για τη στρατιωτική τους υπηρεσία. Ο Roger πέθανε τον Αύγουστο, αλλά ο Luis κατάφερε να τον δει πριν φύγει.

Η Alequin είπε ότι η ιστορία τους μπορεί να εμπνεύσει άλλες οικογένειες να συνεχίσουν τις αναζητήσεις τους. “Ποτέ μην τα παρατάτε”, είπε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ελπίδας και της επιμονής.

Με πληροφορίες από Guardian

Μπαρούτι η Μέση Ανατολή: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο νότιο Λίβανο ενώ συνεχίζεται το θρίλερ με τον ηγέτη της Χαμάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: