Τέσσερις ελαφρά τραυματίες από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Άγιους Θεόδωρους: Αν και σε ύφεση η φωτιά συνεχίζει να καίει * Απετράπη κίνδυνος επέκτασης [video, photos]

Ασθενοφόρο μπροστά από τους καπνούς που υψώνονται από τη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Τέσσερα άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαυματα από την πυρκαγιά στο διυλιστήριο της Motor Oil, η οποία τώρα είναι σε ύφεση, σύμφωνα με αποψινή ενημέρωση από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρεία:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Σε αυξημένη ετοιμότητα από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ έχουν τεθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Συνολικά 4 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Ειδικότερα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας με ασθενοφόρο και 2 με ΙΧ. Επίσης, άλλο ένα άτομο έχει διακομισθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Η περιοχή καλύφθηκε από πυκνούς μαύρους καπνούς, οι οποίοι ήταν ορατοί σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει – Τί λέει η Πυροσβεστική

Η πυρκαγιά συνεχζει να καίει στις εγκαταστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil και σύμφωνα με πληροφορίες έχει απομονωθεί το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν ότι ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

  • Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμός και αναμένεται η επιχείρηση κατάσβεσης να διαρκέσει πολλές ώρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα και να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, απεστάλη από το 112 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής με την οδηγία να απομακρυνθούν λόγω της πυρκαγιάς.

Διακοπή κυκλοφορίας

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ertnews.gr

Έκρηξη μέσα σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο επιβάτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: