Σχέδιο Ανάπτυξης 6 δισεκ. ευρώ στη συνάντηση φον ντερ Λάιεν με ηγέτες Δυτικών Βαλκανίων: «Και οι έξι αυτές χώρες ανήκουν στην Ευρώπη»

(L-R) European Commissioner for Neighborhood and Enlargement Oliver Varhelyi, Prime Minister of Montenegro Milojko Spajic, Chairwoman of the Council of Ministers of Bosnia and Herzegovina, Borjana Kristo, Serbian President Aleksandar Vucic, European Commission President Ursula Von der Leyen, Albania’s Prime Minister Edi Rama, Kosovo’s Prime Minister Albin Kurti and North Macedonia’s Prime Minister Hristijan Mickoski pose for a family picture ahead to a working lunch at EU commission, in Brussels, Belgium, 19 September 2024. EPA/OLIVIER HOSLET




Συνάντηση με τους ηγέτες των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων έχει σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, με επίκεντρο το Σχέδιο Ανάπτυξης των 6 δισεκ. ευρώ για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια ενός γεύματος εργασίας, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας, του Κοσόβου, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, θα συζητήσουν με την πρόεδρο της Επιτροπής την πρόοδο στα μεταρρυθμιστικά προγράμματα που υποβλήθηκαν από τις χώρες των Βαλκανίων, ως μέρος του Σχεδίου Ανάπτυξης, καθώς και τη συνεργασία με την ΕΕ.

«Σήμερα υποδέχτηκα τους ηγέτες των έξι χωρών-εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων. Και οι έξι αυτές χώρες ανήκουν στην Ευρώπη. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε. Παράλληλα, φέρνουμε τις οικονομίες και τις αγορές τους πιο κοντά στη δική μας με το Σχέδιο Ανάπτυξης των 6 δισεκ. ευρώ για την περιοχή», έγραψε στο «Χ» η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Αρώνη
Βέλγιο Βρυξέλλες 

Το Βρανδεμβούργο κρίνει την τύχη του Σολτς: Οι κρίσιμες εκλογές της Κυριακής στο προπύργιο του SPD με το AfD να καλπάζει-Πιέσεις για αποχώρηση αλά Μπάιντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: