Ρυμουλκά έδεσαν στο φλεγόμενο τανκερ SOUNION στην Ερυθρά Θάλασσα: Σε εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης * Παρόντα πολεμικά πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ

Tο φλεγόμενο τανκερ SOUNIOΝ. PhotoQ ASPIDES




Σε εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης του ελληνόκτητου τάνκερ SOUNION το οποίο εξακολουθεί να φλέγεται στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σήμερα, ρυμουλκά που συνοδεύονται από πολεμικά πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ, έδεσαν δίπλα στο σκάφος που δέχθηκε από αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο ενώ το κατάστρωμά του έχει πιάσει φωτιά χωρίς ωστόσο έως τώρα να υπάρχουν ενδείξεις διαρροής καυσίμων.

Το πλοίο Sounion δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τους Χούθι την Τετάρτη 21 Αυγούστου, με το 25μελές πλήρωμά του (23 Φιλιππινέζοι και δύο Ρώσοι), να μεταφέρεται την επομένη από γαλλικό αντιτορπιλικό σε ασφαλές σημείο στο Τζιμπουτί.

Στη συνέχεια ακολούθησαν επιθέσεις με την τοποθέτηση εκρηκτικών μικρής ισχύος στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου.

Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο ενώ το κατάστρωμά του έχει πιάσει φωτιά χωρίς ωστόσο έως τώρα να υπάρχουν ενδείξεις διαρροής καυσίμων. PHOTO: ASPIDES

 

Το MV Sounion παραμένει αγκυροβολημένο 72 ν.μ. δυτικά της Χοντάιντα της Υεμένης. PHOTO: ASPIDES

Έκλεψε την παράσταση η αερομαχία των μαχητικών Rafale και F-16: Η “κόντρα” κατά την πρώτη ημέρα του εντυπωσιακού αεροπορικού σόου της Athens Flying Week (videos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: