Προτροπή από τη Βρετανία για ευελιξία προς επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό: «Ως εγγυήτρια δύναμη και φίλος όλων των μερών» διαμηνύεται

File photo: Το κτίριο του Foreign Office στο Λονδίνο. Photo: Αρχείο Hellas Journal




Επίδειξη ευελιξίας με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ζήτησε το Foreign Office απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το τι ελπίζει να προκύψει ως αποτέλεσμα της σειράς επαφών που γίνονται αυτή την εβδομάδα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Ως εγγυήτρια δύναμη και φίλος όλων των μερών, η υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διαδικασία λύσης υπό τα Ηνωμένα Έθνη είναι ακλόνητη», σημείωσε αρχικά εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Προτρέπουμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν ανοιχτή στάση, ευελιξία και συμβιβασμό και να εργαστούν εποικοδομητικά με τα Ηνωμένα Έθνη προς επιστροφή στις συνομιλίες».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δεχθεί και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σήμερα πραγματοποιείται η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το Κυπριακό να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΑΓΚ
Κύπρος Λευκωσία 

Aπόψε η τριμερής συνάντηση Μηστοτάκη-Χριστοδουλίδη-Μακρόν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: