Πρώτα τα χαρακτήριζε «απάτη» τώρα τα αποθεώνει: Τη δική του πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων απέκτησε ο Τραμπ, τη World Liberty Financial

FILE PHOTO Former US President and current Republican presidential nominee Donald Trump speaks at a campaign rally in Johnstown, Pennsylvania, USA, 30 August 2024. EPA, JIM LO SCALZO




Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηριζόμενος από τους γιους και επιχειρηματίες, κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου μια νέα πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων με ακόμα ασαφή περιγράμματα, που υποτίθεται ότι θα ανταγωνιστεί τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η World Liberty Financial σκοπεύει να προσφέρει πολλές υπηρεσίες που βασίζονται στη λεγόμενη αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, έναν μηχανισμό που δεν χρησιμοποιεί πλέον έναν μεσάζοντα όπως μια τράπεζα για τη διενέργεια συναλλαγών με τρίτους.

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, το DeFi, βασίζεται στην τεχνολογία «blockchain», η οποία διατηρεί ένα θεωρητικά απαραβίαστο μητρώο συναλλαγών, διαθέσιμο στον οποιονδήποτε. Η World Liberty Financial θα καταστήσει δυνατό τον δανεισμό και τον δανεισμό κρυπτονομισμάτων από άλλους χρήστες, μια υπηρεσία που ήδη προσφέρουν πολλές πλατφόρμες, μια από τις πιο γνωστές από αυτές είναι η Aave.

«Αυτή είναι η αρχή μιας οικονομικής επανάστασης», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος γιος του Ρεπουμπλικανικού υποψηφίου για την προεδρία. Ο Zachary Folkman και ο Chase Herro, βασιλιάδες της υπόθεσης αυτής, επιχειρηματίες με πρόσβαση ήδη σε κρυπτονομίσματα, ανέφεραν ότι η πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσει κυρίως «stablecoins», τα οποία υποστηρίζονται από ένα παραδοσιακό νόμισμα, πιο συχνά το δολάριο. Ως αποτέλεσμα, η αξία τους είναι σταθερή και είναι απαλλαγμένα από τις μερικές φορές βάρβαρες διακυμάνσεις που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα άλλα ψηφιακά νομίσματα.

«Ο πρόεδρος που στηρίζει το bitcoin και χρειάζεται η Αμερική»

Η World Liberty Financial επιδιώκει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στα κρυπτονομίσματα, «όχι για να ρισκάρουν πολύ στο επόμενο bitcoin, αλλά για να χρησιμοποιήσουν τα stablecoins και να δημιουργήσουν κέρδη ή να αποκτήσουν ρευστότητα», εξήγησε ο Zachary Folkman. Στη δεύτερη περίπτωση, ο χρήστης καταθέτει κρυπτονομίσματα ως εγγύηση για να λάβει δάνειο μεγαλύτερου ποσού.

Η World Liberty Financial προβλέπει επίσης την πώληση, σε μεταγενέστερη ημερομηνία, κερμάτων, τα οποία θα δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής στη διαχείριση της πλατφόρμας και δεν μπορούν να μεταπωληθούν. Περίπου το 63% θα διατεθεί προς πώληση στο κοινό, εξήγησε ο επιχειρηματίας Corey Caplan, σύμβουλος του έργου. Δεν έχει κοινοποιηθεί χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας.

Αρχικά πολύ επικριτικός με τα κρυπτονομίσματα, τα οποία μάλιστα είχε χαρακτηρίσει «απάτη», ο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε ριζικά τη θέση του από τότε, σε σημείο να παρουσιάζεται πλέον ως πρωταθλητής των ψηφιακών νομισμάτων. Ενώ σε ένα μεγάλο συνέδριο της βιομηχανίας στα τέλη Ιουλίου στο Νάσβιλ (Τενεσί), υποσχέθηκε ότι εάν επανεκλεγεί, θα ήταν «ο πρόεδρος υπέρ της καινοτομίας και υπέρ του bitcoin που χρειάζεται η Αμερική». Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει λοιπόν την αντίθετη άποψη της κυβέρνησης Μπάιντεν, η οποία θεωρείται υπέρ της αυστηρής ρύθμισης του κλάδου.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr

Η αυστηρή νομοθεσία για τις αμβλώσεις ευθύνεται για τον θάνατο 28χρονης στην Τζόρτζια: Πέθανε επειδή έλαβε με μεγάλη καθυστέρηση ιατρική φροντίδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: