Προσπαθεί να δικαιολογήσει τη “διπλή γλώσσα” για την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, η πρόεδρος του ΔΗΣΥ: Άλλα η Αννίτα άλλα τα “καπετανάτα”

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου μίλησε στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ. Φωτογραφία από βίντεο, Omega Live CY




Στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ του καναλιού Omega μίλησε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις του τόπου στην Στέλλα Σάββα.

Η ίδια αναφερόμενη στο μείζον θέμα της πολιτικής επικαιρότητας, που δεν είναι άλλο από το μέλλον της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ξεκαθάρισε ότι η θέση του ΔΗΣΥ ήταν και είναι η ίδια, τονίζοντας τους λόγους για τους οποίους τάσσεται υπέρ της πραγμάτωσης του μεγαλόπνοου σχεδίου.

Η ίδια ανέφερε τους λόγους για τους οποίους κρίνεται απαραίτητο να προχωρήσει η υλοποίηση του GSI λέγοντας ότι «μέσω αυτής η Κύπρος θα καταφέρει να άρει την ενεργειακή της απομόνωση» απολαμβάνοντας μια σειρά από οφέλη τόσο σε ενεργειακό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο ενώ, δεν παρέλειψε να τονίσει την οικονομική ελάφρυνση που θα εξασφαλίσει για τον Κύπριο καταναλωτή ρεύματος.

Μάλιστα, η ίδια τόνισε ότι «άλλα συμφέροντα δε θα πρέπει να λογαριάζονται στην ζυγαριά ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».

Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχουν «δύο γλώσσες» στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δήλωσε πως η θέση του κόμματος είναι ξεκάθαρη χωρίς αυτό να αφαιρεί το αυτονόητο δικαίωμα στην διαφορετική άποψη και δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση εναντίον της ίδιας.

Ως γνωστό ο πρώην πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου και τουλάχιστον δύο βουλευτές, τάχθηκαν εναντίον του καλωδίου.

Εν συνεχεία και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η ίδια εκτιμά πως διατηρεί μια «πέρα για πέρα υποστηρικτική στάση» προς την Κύπρο.

  • Ομάδα Κυπριακού στον ΔΗΣΥ

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στο στούντιο του Omega, με τη Στέλλα Σάββα, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στη σύσταση της ομάδας για το Κυπριακό Ζήτημα.

Διευκρίνισε πως πρόκειται για μια ομάδα απαρτισμένη από ακαδημαϊκούς αλλά και πρόσωπα που συμμετείχαν στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, σε μια προσπάθεια συνεισφοράς σε τυχόν επερχόμενες κρίσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ρόλος της ομάδας αυτής θα είναι συμβουλευτικός.

Η Αννίτα Δημητρίου εξέφρασε τους προβληματισμούς της αναφορικά με την πρόσφατη εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, λέγοντας:

«Τι να σχολιάσω; Καλόπιστα μόνο να πω πως φτάνει με τις εξαγγελίες ας εστιάσουμε στις πράξεις» θέτοντας την ίδια ώρα ερωτήματα για την ετοιμότητα σε υποδομές και την μελέτη εκ μέρους της Κυβέρνησης για την υλοποίηση της κατάταξης των γυναικών στην Εθνική Φρουρά.

Σημαντικό ορόσημο στη διμερή αμυντική σχέση μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ: Υπέγραψαν οδικό χάρτη για κοινούς στόχους ασφάλειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: