Πρώην υπουργός ενώπιον της Δικαιοσύνης στην Κύπρο για το σκάνδαλο με τα “χρυσά διαβατήρια”: Εμπλέκεται σε πολιτογραφήσεις Κινέζων (video)

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, Μάριος Δημητριάδης. Φωτογραφία από βίντεο, Omega Channel




Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα των «χρυσών διαβατηρίων» καθώς οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το κανάλι Omega (Ανδρέας Παφίτης) ο λόγος γίνεται για τον πρώην υπουργό Μεταφορών της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, Μάριο Δημητριάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται πέραν από τον Μάριο Δημητριάδη άλλα 9 πρόσωπα εκ των οποίων κάποια συγγενικά του καθώς και δύο νομικά πρόσωπα. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων αφορούν:

Για την υπόθεση υπήρχε εισήγηση από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2023 προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις και οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε πολιτογραφήσεις Κινέζων υπηκόων.

Οι έρευνες της αρμόδιας Επιτροπής και της Αστυνομίας, φέρεται να κατέδειξαν ότι χρησιμοποίησε την ιδιότητα του με σκοπό να προσελκύει πελάτες στο δικηγορικό γραφείο που διατηρούν στενά συγγενικά του πρόσωπα. Η υπόθεση καταχωρίσθηκε στο δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή.

Αργά το απόγευμα ο Μάριος Δημητριάδης με γραπτή του τοποθέτηση απάντησε στα όσα του προσάπτονται κάνοντας λόγω για προαποφασισμένη στοχοποίηση.

«Επί τρία ολόκληρα χρόνια έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά η προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή, καθώς και όλες οι πολιτικές μου αποφάσεις. Ουδέν μεμπτό βρέθηκε.

Παρόλα αυτά, η στοχοποίησή μου ήταν προαποφασισμένη και αυτό για να στραφεί η προσοχή μακρυά από όσους έχουν την πραγματική ευθύνη για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. Επιστρατεύτηκαν ψευδείς ισχυρισμοί και κακόβουλες κατηγορίες, για να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα και να οδηγηθώ στο δικαστήριο», δήλωσε ο Μάριος Δημητριάδης.

Με τον Μάριο Δημητριάδη να σημειώνει ότι κάποιοι πίστεψαν πως θα είναι το θύμα των δικών τους ευθυνών ωστόσο θα αποδειχθεί πως δεν είναι έτσι. Εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην δικαιοσύνη γνωρίζοντας πως στο τέλος πάντοτε η αλήθεια και το δίκαιο επικρατούν.

Μετά από ολοήμερο οργιώδες παρασκήνιο: Ελπίδες για συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο στην ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, αποκαλύπτει ο Φιλελεύθερος…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: