Έκπτωτος και «με τη βούλα» ο Κασσελάκης αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Επικυρώθηκε η αποπομπή με 17 ψήφους υπέρ και μόλις 1 κατά, της Τζάκρη (των Μνημονίων)!

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Έκπτωτο έκρινε τον Στέφανο Κασσελάκη η Πολιτική Γραμματεία συμφωνώντας με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα η απόφασή της αναφέρει:

«H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών.

Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

Η αποφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, κάθως, σύμφωνα με πληροφορίες, 17 μέλη της Π.Γ. επιβεβαίωσαν ουσιαστικά την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, 1 μέλος τάχθηκε κατά, ενώ υπήρχε και 1 αποχή.

Πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έξω από την Κουμουνδούρου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 10 άτομα που δήλωναν υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και αποδοκίμαζαν στελέχη του οργάνου που προσέρχονταν στη συνεδρίαση.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται στους υποστηρικτές του, μιλώντας για προβοκάτσιες και καλώντας τους να μην προχωρούν σε ακρότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε νωρίτερα με την γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου και την ρώτησε “ποιος είναι υπεύθυνος κατά τον νόμο για οικονομικές, διοικητικές και ποινικές υποθέσεις”.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει συζήτηση για το εάν έπρεπε να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την προεδρία του κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση της μομφής εναντίον του ή εάν θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι την εκλογή ή έστω μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

Το καταστατικό του κόμματος δεν ξεκαθαρίζει λεπτομερώς το συγκεκριμένο ζήτημα, ορίζει όμως ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο.

Συγκεκριμένα στο ‘Αρθρο 16.1 ορίζει: «Η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο. Είναι αρμόδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου. Εκλέγει την Πολιτική Γραμματεία, τον/την Γραμματέα της και τα όργανα που θεωρεί απαραίτητα για τη λειτουργία και τη δράση του κόμματος».

Στο ‘Αρθρο 20.5 ορίζει: «Η προκήρυξη του συνεδρίου, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείμενα και το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής».

Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που είναι το αποφασιστικό όργανο δεν ετέθη από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ή τα άλλα στελέχη το θέμα της εκπροσώπησης μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος. Η σχετική συζήτηση άνοιξε μετά από δημόσια παρέμβαση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφώντας Κοντιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να δηλώσει «παρών» στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος, θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν επισήμως οι έξι υποψήφιοι για τις εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: