Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο Νασράλα είναι νεκρός, δεν επιβεβαιώνει το Ισραήλ: “Είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ότι βγήκε ζωντανός από μια τέτοια επίθεση”!!!

FILE PHOTO: epa11530786 Hezbollah leader Hassan Nasrallah delivers a televised speech at a memorial ceremony to mark one week since the killing of late Hezbollah senior commander Fuad Shukr, in Beirut, Lebanon, 06 August 2024.EPA/WAEL HAMZEH




Νεκρός ισχυρίζονται ισραηλινά μέσα ότι είναι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, μετά το σημερινό πρωτοφανές σε ισχύ ισραηλινό πλήγμα κατά του γενικού αρχηγείου της φιλοϊρανικής ένοπλης οργάνωσης στη Βηρυτό.

Το Ισραήλ ΔΕΝ έχει ακόμα επιβεβαιώσει την πληροφορία, ούτε η Χεζμπολάχ.

Από την ισραηλινή επιδρομή, τη μεγαλύτερη κατά της Χεζμπολάχ από το 2006, ο περιβόητος ηγέτης της σιϊτικής ένοπλης οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, μπορεί  να έχει βρει τον θάνατο, ανέφερε ένας αξιωματούχος.

«Είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ να βγαίνει ζωντανός από μια τέτοια επίθεση», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Οι πληροφορίες λένε πως βρισκόταν στο υπόγειο του κτιρίου του αρχηγείου, μαζί και με τον Νο 2 της οργάνωσης ο οποίος επίσης φέρεται να είναι νεκρός, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλούνται ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

  • Πιστεύεται ότι σκοτώθηκε κατά την ισραηλινή επίθεση στο καταφύγιο της Διοίκησης της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, η Ζεϊνάμπ Νασράλα, κόρη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το ειδησεογραφικό κανάλι 12 του Ισραήλ αναφέρει ότι η εκτίμηση στο Ισραήλ είναι ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στο χτύπημα που στόχευσε το υπόγειο αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Βηρυτό.

Ο τίτλος του στην οθόνη είναι: «Η αξιολόγηση στο Ισραήλ: ο Νασράλα εξαλείφεται». Ένας δεύτερος μεγάλος ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός, το Channel 13, είναι ελαφρώς πιο επιφυλακτικός, δηλώνοντας: «Προληπτική αισιοδοξία στο Ισραήλ: Το χτύπημα στον Νασράλα πέτυχε».

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Ντάνι Ντάνον, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί προληπτικά. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα χτυπήματα στον Λίβανο που είχαν στόχο τον Νασράλα, αλλά είπε:

«Το Ισραήλ δεν θα περιμένει να έρθει ο τρόμος στο κατώφλι μας. Θα πάμε πρώτα σε αυτούς και θα τους εξαλείψουμε».

Την ίδια ώρα, ενδεικτικό των διαστάσεων που λαμβάνει η κρίση Χεζμπολάχ – Ισραήλ, είναι το γεγονός ότι ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεϊ συγκάλεσε έκτακτο Πολεμικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, ο Αλί Λαριτζανί, προειδοποίησε αργά απόψε ότι το Ισραήλ υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές της Τεχεράνης και η κατάσταση γίνεται σοβαρή.

  • «Οι δολοφονίες δεν θα λύσουν το πρόβλημα του Ισραήλ (…) Με τη δολοφονία των ηγετών της αντίστασης, άλλοι θα πάρουν τη θέση τους», είπε ο Λαριτζανί μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Ο ίδιος ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, ο Νασράλα, ήταν ο στόχος του νέου σφυροκοπήματος του Ισραήλ στο αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό * Το Ισραήλ ερευνά αν ζει [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: