Πυροβολισμοί στο κέντρο του Μονάχου, κοντά στο προξενείο του Ισραήλ: Νεκρός ο ένοπλος που άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών [video]

FILE PHOTO Aνδρες των ειδικών δυνάμεων της Γερμανικής Αστυνομίας EPA, MATTHIAS SCHUMANN




Περιστατικό πυροβολισμών έξω από το ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο αναστάτωσε το κέντρο της πόλης.. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας ύποπτος πυροβολήθηκε από την αστυνομία αφού άνοιξε πυρ στην περιοχή.

Παραμένει ασαφές αν το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία. Η αστυνομία του Μονάχου επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην περιοχή, δημιουργώντας περίμετρο και αναπτύσσοντας αστυνομικό ελικόπτερο πάνω από το σημείο.

 

Ο άνδρας που συμμετείχε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό στο Μόναχο υπέκυψε στο μεταξύ στα τραύματά του, δήλωσε  ο υπουργός Εξωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 09:00 (τοπική ώρα) ένας άνδρας με μακρύκανο όπλο έφθασε μπροστά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό και πυροβόλησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο φυλάκιο μπροστά από το κτίριο.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη, ενώ πολύ γρήγορα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς στο γειτνιάζον κτίριο στεγάζεται το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο επίσης φυλάσσεται. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στην ανταλλαγή πυρών συμμετείχαν αρχικά πέντε αστυνομικοί, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Η αστυνομία του Μονάχου ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή κοντά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Ναζιστικής Ιστορίας της πόλης μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά τυχόν συνεργούς. Η επιχείρησή της ωστόσο συνεχίζεται, με την συνδρομή και ελικοπτέρου.

Το περιστατικό συμπίπτει με την σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο ολυμπιακό χωριό κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972 και στο κτίριο του ισραηλινού προξενείου βρίσκονταν πολύ λίγοι εργαζόμενοι. Από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

 Η υπουργός Εσωτερικών

Η προστασία των ισραηλινών και εβραϊκών θεσμών στην Γερμανία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την χώρα, διαβεβαίωσε πριν από λίγο η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, αναφερόμενη στο περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα με την ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό στο Μόναχο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Γενικό Προξενείο του Ισραήλ.

Η κυρία Φέζερ ευχαρίστησε την αστυνομία του Μονάχου για την άμεση επέμβασή της και ζήτησε να μην γίνονται εικασίες σχετικά με την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος στο μεταξύ κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φαίη Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Blame game μετά το ναυάγιο: Νετανιάχου και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: