Πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση από τον Ντόναλντ Τραμπ, ΔΕΝ κινδύνευσε: Το επιτελείο του δηλώνει ότι είναι σώος και ασφαλής, ενημερώθηκαν ο Πρόεδρος και η Κάμαλα Χάρις

epa11603145 Former US President Donald Trump dances as he leaves the podium after speaking at a campaign rally at the Expo at World Market Center in Las Vegas, Nevada, USA, 13 September 2024. EPA, BIZUAYEHU TESFAYE




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά μια «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ».

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ κοντά στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα, την ώρα που ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος έπαιζε γκολφ. Η ζωή του προέδρου δεν κινδύνεψε. Πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ άνοιξαν πυρ όταν είδαν ένα άτομο που έφερε πάνω του ένα πυροβόλο όπλο και κινείτο κοντά στο γκολφ κλαμπ, μετέδωσε το Associated Press επικαλούμενο δύο πηγές επιβολής του νόμου. Ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν, Γουίλιαμ Σνάιντερ, δήλωσε στο CNN ότι η υπηρεσία του συνέλαβε τον ύποπτο που αναζητούσε η κομητεία Παλμ Μπιτς.

Νωρίτερα: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σώος και αβλαβής» μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε μια κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν. Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας, δύο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας με κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, είναι «σώος και αβλαβής μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά του», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Στίβεν Τσουνγκ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή».

Η New York Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι δύο άτομα αντάλλαξαν πυρά έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα. «Πηγές τόνισαν ότι η ζωή του Τραμπ δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε κίνδυνο», ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Από τον Λευκό Οίκο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος έχουν ενημερωθεί για το “περιστατικό ασφαλείας” στο Διεθνές Γήπεδο Γκολφ Τραμπ, όπου ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έπαιζε γκολφ. Ανακουφίστηκαν όταν πληροφορήθηκαν ότι είναι ασφαλής. Θα ενημερώνονται τακτικά από την ομάδα τους για το θέμα.”

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ανέφερε: «Ενημερώθηκα για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στον πρώην πρόεδρο Τραμπ και την κατοικία του στη Φλόριντα και χαίρομαι που είναι σώος και αβλαβής. Η βία δεν έχει θέση στην Αμερική», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ασφαλής έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν, ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας, λέγοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει αμέσως πού βρισκόταν ο Τραμπ όταν η εκστρατεία εξέδωσε την ανακοίνωση.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε για άλλη μια φορά τον έλεγχο και δήλωσε ότι μισεί την Τέιλορ Σουίφτ, κινδυνεύοντας να χάσει δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: