Πυρετώδεις ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με περισσότερο Τσίπρα: Θέμα ωρών η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου, ενώ ο Κασσελάκης ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις [video]

File Photo: Ο Σωκράτης Φάμελλος. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




«Ο κύβος ερρίφθη» και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι είναι θέμα ωρών ο Σωκράτης Φάμελλος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μεταδίδει η εφημερίδα Καθημερινή. Δεν το είχε αποκλείσει σε όλες τις συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και φαίνεται πως περίμενε να ολοκληρωθεί μια σειρά από επαφές και ζυμώσεις με βουλευτές και στελέχη του κόμματος προκειμένου να καταλήξει στην απόφασή του.

Η πλειοψηφία των «87» έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητάς του. Αν δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη, ο πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, μέσω ενός βίντεο, θα ανακοινώσει τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να ζητήσει την ψήφο των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Νοεμβρίου.

Αν και ο Στέφανος Κασσελάκης συνηθίζει τις εκπλήξεις, δεν φαίνεται να έχει προγραμματίσει να κάνει κάποια ανάλογη κίνηση πολύ σύντομα. Συνεργάτες του, μάλιστα, τονίζουν πως ουσιαστικά με την αφίσα και το hashtag «είμαι εδώ» έχει δώσει το «παρών» και μένει απλώς μια τυπική ανακοίνωση. Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, οπότε και το θέμα των υποψηφιοτήτων, έστω και άτυπα, θα συζητηθεί. Η παρουσία των «87» στη βράβευση του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν τυχαία, καθώς ήθελαν να στείλουν μήνυμα στην πλευρά Κασσελάκη πως το μέτωπο απέναντί του διευρύνεται, ενώ αρκετοί στάθηκαν και στην αποστροφή εκτός κειμένου του πρώην πρωθυπουργού πως «ξέρω ότι είστε ραγισμένες καρδιές πολλοί από εσάς εδώ…». «Δεν νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας ασχολείται με τον Κασσελάκη», σχολίασε ο Κώστας Ζαχαριάδης στον ΣΚΑΪ σε σχέση με την προχθεσινή ομιλία του στο Γκάζι.




Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλά θέματα να λύσουν και τα οικονομικά εξακολουθούν να απασχολούν πολύ λόγω της στενότητας που υπάρχει. Τέσσερα στελέχη που πρόσκεινται στο «στρατόπεδο» του Στέφανου Κασσελάκη με επιστολή τους ζήτησαν να ενημερωθούν για μια σειρά από στοιχεία, όπως αν έχουν εξυπηρετηθεί οι τρέχουσες μηνιαίες υποχρεώσεις, ποια είναι τα τραπεζικά διαθέσιμα, τι διαχειριστικές πράξεις έγιναν μετά την ανάκληση του πληρεξουσίου του Στέφανου Κασσελάκη κ.ά. Το σημαντικό είναι πως το κόμμα θα λάβει τις επόμενες ημέρες συνολικά 2,6 εκατ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση, που θα αποτελέσουν μια σημαντική «ανάσα» για τις εκλογές που έρχονται αλλά και για τα κομματικά Μέσα.

Χθες πραγματοποιήθηκε και ένας μίνι ανασχηματισμός στους τομεάρχες. Ο Παύλος Πολάκης μετά την ανάκληση της διαγραφής του «ξανακέρδισε» τη θέση του στα ζητήματα Διαφάνειας, ενώ ο Νίκος Παππάς παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών στον Χάρη Μαμουλάκη. Τον τομέα Ψηφιακής Πολιτικής αναλαμβάνει η Πόπη Τσαπανίδου.

Η κόντρα του Παύλου Πολάκη με την Αθηνά Λινού συνεχίζεται. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει κατά παντός υπευθύνου. Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρέπει να έχει εμπλακεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 5 εκατ. ευρώ. Φαίνεται η κ. Λινού με το προκάλυμμα της φιλανθρωπίας καταναλώνει μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από περιφέρειες – δήμους και προγράμματα τα οποία περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά από το 2009. Ζητώ από την εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα». Με δεύτερο εξώδικο απάντησε η Αθηνά Λινού, η οποία σε ανάρτησή της ανέφερε πως θα ακολουθήσουν αγωγές: «Καμία λέξη, κανένα υπονοούμενο δεν θα μείνει αναπάντητο και η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια».

Πηγή: kathimerini.gr

Ολες οι γενιές της ΝΔ στην παρουσίαση του βιβλίου για τον τέως ΠτΔ «Καραμανλής. Η πολιτική ως δημιουργία»-Παρόντες οι Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: