Παραμιλούν στην κατεχόμενη Κύπρο για την αμυντική συμφωνία Λευκωσίας και Ουάσιγκτον: Παραπονούνται για δήθεν μεροληπτική και επικίνδυνη στάση των ΗΠΑ!!!

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τη Βοηθό Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κα Celeste Wallander και την Πρέσβειρα κ. Τζούλι Φίσερ, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Για μεροληπτική και επικίνδυνη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκαλεί την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία, κάνει λόγο το παράνομο ψευτο-«υπεξ» των κατεχομένων.

Σχολιάζει την ανακοίνωση από το αμερικανικό Πεντάγωνο στις 10 Σεπτεμβρίου ότι υπογράφηκε οδικός χάρτης βασισμένος στη διμερή αμυντική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κύπρου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, γραπτή ανακοίνωση του ψευτο-«υπεξ» αναφέρει ότι «η συμφωνία αυτή, που αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της αυξανόμενης στήριξης που δίνουν οι ΗΠΑ στην ελληνοκυπριακή πλευρά το τελευταίο διάστημα, καλύπτει τα στοιχεία συνεργασίας που μπορούν να υπάρξουν μεταξύ των δύο μερών σε βασικά ζητήματα ασφάλειας. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του προαναφερθέντος οδικού χάρτη είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο πλευρών».

Προστίθεται ότι οι ελλιμενισμοί πολεμικών πλοίων του Αμερικανικού Ναυτικού στις ελεύθερες περιοχές, τα βήματα για την προώθηση της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης» και η ετήσια ανανέωση της απόφασης των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, «είναι συγκεκριμένοι δείκτες της μεροληπτικής υποστήριξης που δίνουν οι ΗΠΑ στην ελληνοκυπριακή πλευρά κατά την περίοδο αυτή”.

Το κατοχικό καθεστώς αναφέρει ότι “έχουμε υποδείξει πολλές φορές τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί αυτή η επικίνδυνη υποστήριξη, ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου βρίσκεται η Κύπρος, σε βάρος της διατάραξης όλων των ισορροπιών. Οι ΗΠΑ προτιμούν να συνεχίσουν την προκατειλημμένη υποστήριξή τους προς την ε/κ πλευρά, παίρνοντας κάθε ρίσκο».

Το κατοχικό καθεστώς αναφέρει ότι προτρέπει τις ΗΠΑ, «τις οποίες πλέον βλέπουμε ως ξεκάθαρο μέρος στο Κυπριακό, να ενεργήσουν με κοινή λογική. Τις καλούμε να σταματήσουν τις προσπάθειες για αλλαγή των λεπτών ισορροπιών στην περιοχή και να τερματίσουν την προκατειλημμένη στάση τους απέναντι στην Κύπρο».

Καταλήγει δε αναφέροντας ότι είναι πάντα προετοιμασμένοι απέναντι σε κάθε απειλή που μπορεί να προκύψει κατά του τουρκοκυπριακού «λαού» και επιφυλάσσουν το δικαίωμα να προβούν στη λήψη των «απαραίτητων μέτρων» μαζί με τη «μητέρα πατρίδα Τουρκία».

Σε παροξυσμό οι Τούρκοι για τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ με την Κύπρο: Ομιλούν για δήθεν προβληματική κατάσταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: