Πανηγυρίζει η Χειμάρρα για την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη: “Έλληνες ενωμένοι ποτέ νικημένοι” το κυρίαρχο σύνθημα στη μεγάλη συγκέντρωση για τον ευρωβουλευτή (video)

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Φρέντη Μπελέρης στη Χειμάρρα. Φωτογραφία από βίντεο, Thestival Gr




Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν Χειμαρριώτες στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φρέντη Μπελέρη που χθες αποφυλακίστηκε. Άνδρες και γυναίκες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, φώναξαν συνθήματα κρατώντας πυρσούς και πετώντας πυροτεχνήματα.

“Φρέντη Φρέντη, Ελλάς Ελλάς“, φώναζαν μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το thestival. “Έλληνες ενωμένοι ποτέ νικημένοι“, αναφωνούσαν όσοι συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη

Υπενθυμίζεται ότι Συνολικά, ο Φρέντη Μπελέρη παρέμεινε φυλακισμένος για 481 ημέρες και σήμερα έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει.

Ο δικηγόρος του Φρέντη Μπελέρη, όταν ρωτήθηκε από τα αλβανικά μέσα μετά τη δίκη, εάν χαρακτηρίζει τη σημερινή απόφαση ως δικαστική νίκη, ο ίδιος απάντησε αρνητικά.

«Ο ιδιοκτήτης που έχει τα κλειδιά της φυλακής και όλα τα άλλα, έδωσε εντολή να τον βγάλουν μετά τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποφυλακίστηκε έπειτα από 16 μήνες κράτησης, και επέστρεψε στο σπίτι του.

Λίγο μετά την αποφυλάκισή του η σύζυγός του, Αντωνία Μπελέρη, δημοσίευσε στο Facebook την πρώτη τους φωτογραφία μαζί εκτός φυλακής, γράφοντας:

«Επιτέλους κοντά μας! Περίεργο συναίσθημα. Μεγάλη χαρά αλλά και πολύ θυμό για αυτήν την αδικία. Τέλος πάντων: τέλος καλό όλα καλά».

Σημειώνεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης στην πρώτη του δήλωση μετά την αποφυλάκισή του έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς».

Η αποφυλάκιση του εκλεγμένου ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη μετά από περίπου 16 μήνες κράτησης και φυλάκισης αποτελεί μια θετική εξέλιξη», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δήλωσή του στην ΕΡΤ3.

Παρά ταύτα, προσέθεσε χαρακτηριστικά, «δεν αναιρούνται τα όσα έχουν συμβεί και οδήγησαν στην παρατεταμένη κράτησή του και στα όσα γνωρίζουμε ήδη σχετικά με το κράτος δικαίου και τους θεμελιώδεις κανόνες».

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να μεριμνά για την ελληνική εθνική μειονότητα και να αναδεικνύει τα ζητήματα, τα οποία συνδέονται με το διεθνές δίκαιο και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», τόνισε.

Ο Φρέντη Μπελέρης στο ΕΡΤΝews: Δεν μπορώ να ξεχάσω την αδικία, τώρα ξεκινάει ο πραγματικός δικαστικός αγώνας για την αποκάλυψη της σκευωρίας του Ράμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: