Παναθηναϊκός: Ποινή μίας αγωνιστικής με αναστολή στον Ντιέγκο Αλόνσο απ’ την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, για τρεις καθυστερημένες ενάρξεις αγώνων

FILE PHOTO: Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ντιέγκο Αλόνσο κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου Παναθηναϊκός – ΑΕΚ Λάρνακας, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




«Σημειωμένο» σε τρεις αγώνες ήταν το όνομα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο «πακέτο» αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, μαζί με δεκάδες άλλες υποθέσεις καλοκαιρινών προκριματικών παιχνιδιών που εξετάστηκαν στις συνεδριάσεις της 9ης και 10ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σήμερα (Δευτέρα 23/9) στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Είναι αλήθεια πως εδώ και λίγα χρόνια η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία έχει αυστηροποιήσει πάρα πολύ το πειθαρχικό σκέλος της, μέσω των παρατηρητών που ορίζει στα παιχνίδια της ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Και μία σειρά από τέτοιες «λεπτομέρειες» έφεραν και ποινή μίας αγωνιστικής με αναστολή ενός έτους στον προπονητή του Παναθηναϊκού, πέρα απ’ τα (νέα) πρόστιμα που θα κληθεί να πληρώσει το «τριφύλλι».

Όχι για κάποια διαμαρτυρία ή «ακραία» συμπεριφορά, αλλά επειδή σε τρία διαφορετικά καλοκαιρινά ματς των προκριματικών ο Παναθηναϊκός -ως κλαμπ- «σημειώθηκε» απ’ τους παρατηρητές για καθυστερημένη έναρξη αγώνα («late kick off»)!

Η UEFA είναι ξεκάθαρη κι αμείλικτη (και) σε αυτό το κομμάτι κι ακόμη και για 10-15 δευτερόλεπτα να αργήσει ένα παιχνίδι της σε σχέση με τον προγραμματισμό, «χρεώνει» τον προπονητή της ομάδας που θεωρείται «υπεύθυνη» για την καθυστέρηση της έναρξης του ματς.

Η πρώτη καθυστέρηση (ως παρατήρηση) καταγράφηκε στη ρεβάνς με την Μπότεφ, η δεύτερη στη ρεβάνς με τον Άγιαξ (και συνοδεύτηκε από πρόστιμο 25.000 ευρώ) και η τρίτη στη ρεβάνς με τη Λανς στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 29/8.

Στην τρίτη περίπτωση, με βάση το άρθρο 11 (2) παρ. h, των Disciplinary Regulations (Πειθαρχικών Κανονισμών) της UEFA επιβάλλεται συμπληρωματικά (εκτός από πρόστιμο) και ποινή μίας αγωνιστικής με αναστολή ενός έτους προς τον προπονητή της εκάστοτε ομάδας.

Αυτό συνέβη τώρα με τον Αλόνσο, ο οποίος ωστόσο θα καθίσει κανονικά στον πάγκο στον αγώνα της 3ης Οκτωβρίου με την Μπόρατς στην Μπάνια Λούκα στην πρεμιέρα της League Phase του Conference League, όμως ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να «σημειωθεί» ξανά για παρόμοιο περιστατικό μέσα στον επόμενο χρόνο, για να μην ενεργοποιηθεί η ποινή προς τον προπονητή του.

Στον αντίποδα, στο πρώτο ματς με την Μπόρατς θα λείψει απ’ τον πάγκο ο προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Γιώργος Μουντάκης, ο οποίος αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στα τελευταία λεπτά της ρεβάνς με τη Λανς.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν απ’ την πειθαρχική της UEFA προς τον Παναθηναϊκό για τρία διαφορετικά ματς των καλοκαιρινών προκριματικών, το «τριφύλλι» τιμωρήθηκε::

-Με 16.500 ευρώ στον πρώτο αγώνα με τον Άγιαξ (8/8) για χρήση λέιζερ και «ακατάλληλη συμπεριφορά ομάδας», η οποία αφορά τις κίτρινες κάρτες που αντίκρισε η ομάδα (5 συνολικά).

-Με 34.000 ευρώ στη ρεβάνς με τον Άγιαξ (15/8) για «ακατάλληλη συμπεριφορά ομάδας» (7 κίτρινες) και καθυστερημένη έναρξη αγώνα.

-Με 78.500 ευρώ στη ρεβάνς με τη Λανς για χρήση λέιζερ, μπλοκαρισμένους διαδρόμους στις θύρες, άναμμα βεγγαλικών και καθυστερημένη έναρξη αγώνα.

Στα δύο ματς με την Μπότεφ στον Β’ προκριματικό του Europa League, ο Παναθηναϊκός είχε ήδη κληθεί να πληρώσει δύο πρόστιμα ύψους 36.250 ευρώ απ’ την Πειθαρχική (12.000 ευρώ και 24.250 ευρώ αντίστοιχα), ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο τιμωρήθηκε απ’ την Πειθαρχική της UEFA για αγώνες του σε προκριματικά Champions League κι ομίλους Europa League με 9 πρόστιμα που έφτασαν συνολικά τις 464.500 ευρώ!

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νιόν, Ελβετία

Η ελληνική Super League μιλάει όλο και λιγότερο ελληνικά: Μόλις 24,43% το ποσοστό των Ελλήνων παικτών που αγωνίστηκαν την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: