«Το Γουέμπλεϊ του βορρά»: Ολοταχώς προς το νέο Όλντ Τρλάφοντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ * Γήπεδο κόστους €2 δισ. και χωρητικότητας 100.000 θέσεων [videos]

FILE PHOTO: epa10936185 A tribute to Sir Bobby Charlton hangs outside the Old Trafford stadium with the United Trinity statue of former players George Best, Denis Law and Bobby Charlton in foreground, Manchester, Britain, 24 October 2023, before the UEFA Champions League Group A match between Manchester United and FC Copenhagen. Former Manchester United player and 1966 World Cup winner Sir Bobby Charlton died on 21 October 2023 at the age of 86. EPA/ADAM VAUGHAN




Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε σήμερα  ότι ξεκίνησε επαφές με τις τοπικές αρχές της πόλης για την  μελέτη των επιπτώσεων της κατασκευής γηπέδου χωρητικότητας 100.000 θεατών δίπλα στο θρυλικό «Ολντ Τράφορντ», του οποίου η χωρητικότητα θα μειωθεί και θα φιλοξενεί πλέον μόνον αγώνες για την ομάδα νέων και την πρώτη ομάδα γυναικών.

Τα τοπικά συμβούλια συμφώνησαν να συνεργαστούν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να διασφαλίσουν ότι η περιοχή γύρω από το Ολντ Τράφορντ θα επωφεληθεί από τα σχέδια για την ανάπλαση του εδάφους.

  • Η είσοδος του Τζιμ Ράτκλιφ ως μετόχου μειοψηφίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η ανάληψη των ηνίων του αθλητικού τμήματος του συλλόγου, έθεσε ως πρωταρχικό το στόχο της αναδιαμόρφωσης του «Ολντ Τράφορντ».

Ο συνιδιοκτήτης της Γιουνάιτεντ, σερ Τζιμ Ράτκλιφ, θέλει να χτίσει ένα «Γουέμπλεϊ του Βορρά» για την ομάδα και, μαζί με το Συμβούλιο του Τράφορντ, δημιούργησε την ομάδα εργασίας για να αξιολογήσει τη σκοπιμότητα ενός νέου γηπέδου και την ανάπλαση του Ολντ Τράφορντ.

Με εκτιμώμενο κόστος 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα ανοίξει τις πόρτες του το 2030 και θα είναι το δεύτερο στάδιο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην Ευρώπη, μόνο πίσω από το ανακαινισμένο Camp Nou.

Περίπου 5.000 νέα σπίτια έχουν συμπεριληφθεί για την περιοχή Trafford Wharfside σε ένα masterplan από το Trafford Council.

Προτάσεις για καλύτερες συνδέσεις με το Σάλφορντ και το κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ έχουν επίσης υποβληθεί από το συμβούλιο.

  • Ο όμιλος αναμένεται να λάβει μια τελική απόφαση για το εάν θα ακολουθήσει ένα σχέδιο ύψους 2 δισεκατομμυρίων λιρών για ένα νέο στάδιο 100.000 θέσεων μέχρι το τέλος του 2024.

Ο Ράτκλιφ δήλωσε ήδη από το καλοκαίρι ότι αυτή είναι μια ευκαιρία που εμφανίζεται «μία στα εκατό χρόνια», κοιτάζοντας το μέλλον χωρίς να χάνουμε από τα μάτια μας το παρελθόν,διατηρώντας το σημερινό «Ολντ Τράφορντ».

Παράπλευρα αποτελέσματα στην ανακαίνιση του Ολντ Τράφορντ χωρητικότητας 74.310 ατόμων, το οποίο είναι το σπίτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1910, περιλαμβάνουν μια σιδηροδρομική γραμμή στο πίσω μέρος της κερκίδας του Sir Bobby Charlton και πρέπει να μειωθεί σημαντικά η χωρητικότητα κατά τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών, προκαλώντας ταλαιπωρία στους φιλάθλους και μεγάλη απώλεια. εσόδων.

Σε αντίθεση με την Τότεναμ, η οποία έπαιζε στο Γουέμπλεϊ ενώ το γήπεδό της 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών ολοκληρωνόταν, η Γιουνάιτεντ δεν έχει προφανές εναλλακτικό γήπεδο για χρήση.

Ο σύλλογος θέλει κάτι που να ταιριάζει με τις ρίζες του στην βιομηχανική πόλη και αναμένεται ότι τα αγάλματα γύρω από το σημερινό γήπεδο θα μεταφερθούν σε οποιοδήποτε νέο έδαφος.

Ο Ράτκλιφ θέλει η τοπική και η εθνική κυβέρνηση να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στη χρηματοδότηση του συνολικού έργου, αν και, ρεαλιστικά, αυτό είναι πιθανό να περιλαμβάνει συγκοινωνιακές συνδέσεις.

Το πώς ακριβώς θα χρηματοδοτηθεί το γήπεδο είναι ένα από τα θέματα που συζητούνται ακόμη.

Με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, το σημερινό χρέος της Γιουνάιτεντ είναι 647,5 εκατ. £, εξαιρουμένων των εκκρεμών πληρωμών τελών μεταβίβασης, που αποτελείται από ιστορικό χρέος 650 εκατ. $ (504,5 εκατ. £) ως κληρονομιά της εξαγοράς της οικογένειας Γκλέιζερ το 2005 και 143 εκατ. £ από μια κυλιόμενη πιστωτική διευκόλυνση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/bbc

 

Έφτασε στην Αθήνα για να υπογράψει με την ΑΕΚ ο Φραντζί Πιερό: Ο θηριώδης φορ της Μακάμπι Χάιφα «κιτρινόμαυρος» για 3+1 χρόνια

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: