Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση του πετρελαιοφόρου SOUNION στην Ερυθρά Θάλασσα, λέει η Ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΔΠΙΔΕΣ

Tο φλεγόμενο τανκερ SOUNIOΝ. PhotoQ ASPIDES




Υπό την προστασία της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ απομακρύνθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση του ελληνόκτητου τάνκερ SOUNION.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ, «το πετρελαιοφόρο κατευθύνθηκε προς ασφαλή περιοχή χωρίς να υπάρξει διαρροή πετρελαίου. Για όσο διάστημα χρειαστεί για την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης, τα πλοία της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ θα συνεχίσουν να επιτηρούν την κατάσταση.

Η ολοκλήρωση της παρούσας φάσης διάσωσης είναι το αποτέλεσμα  μιας συνολικής προσέγγισης και στενής συνεργασίας μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων που έχουν δεσμευτεί να αποτρέψουν μια περιβαλλοντική καταστροφή που επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή.

Λειτουργώντας ως αξιόπιστος πάροχος θαλάσσιας ασφάλειας της ΕΕ, η EUNAVFOR ASPIDES συνεχίζει να συμβάλλει στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή λειτουργίας και στην προστασία της ζωής των ναυτικών και των παγκόσμιων κοινών αγαθών».

Το πλοίο Sounion δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τους Χούθι της Υεμένης την Τετάρτη 21 Αυγούστου, με το 25μελές πλήρωμά του (23 Φιλιππινέζοι και δύο Ρώσοι), να μεταφέρεται την επομένη από γαλλικό αντιτορπιλικό σε ασφαλές σημείο στο Τζιμπουτί.

Στη συνέχεια ακολούθησαν επιθέσεις με την τοποθέτηση εκρηκτικών μικρής ισχύος στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου.

 

Βαθιά ριζωμένη διαφθορά στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: Δυο ακόμη στελέχη ομολόγησαν ότι χρηματίζονταν για προμήθειες του στρατού * Στους 12 πλέον οι διωκόμενοι

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: