Όλα τα μέσα ενημέρωσης στην πατρίδα της Showbiz στάθηκαν στη θέση που πήρε η Σουίφτ και όχι σε όσα ακούστηκαν στην τηλεμαχία: Απουσίαζε η πολιτική από το ντιμπέιτ…

FILE PHOTO: epa11476573 US singer-songwriter Taylor Swift performs on stage during her concert, as part of her ‘The Eras Tour’, at the San Siro stadium in Milan, Italy, 13 July 2024. EPA, ROSSELLA PAPETTI




Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική, Αθήνα

Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ εξέφρασε την υποστήριξή της στην Αντιπρόεδρο και προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Κάμαλα Χάρις.

Χωρίς υπερβολή, αυτή ήταν η μεγάλη είδηση την ώρα που η Δημοκρατική υποψήφια και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ πάσχιζαν επί 90 λεπτά να ρίξουν στο «καναβάτσο» ο ένας τον άλλο, στην πρώτη τους τηλεμαχία στη Φιλαδέλφεια.

Αν και φαίνεται η Χάρις να νίκησε στα σημεία τον συνεχώς «εκνευρισμένο» Τραμπ, το νόκ άουτ για τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο ήλθε από την Τέιλορ Σουίφτ.

Με περισσότερους από 280 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram – και μεγάλο αριθμό μεταξύ των νεαρών γυναικών- μια βασική εκλογική κατηγορία, η διάσημη ποπ τραγουδίστρια «εισέβαλε» την ώρα του debate στα κοινωνικά δίκτυα, λέγοντας ότι με τη Χάρις «θα πετύχουμε πολλά περισσότερα σε αυτή τη χώρα όταν μας καθοδηγεί η ηρεμία και όχι το χάος».

  • Και φυσικά όλα τα μέσα ενημέρωσης στην πατρίδα της showbiz στάθηκαν περισσότερο στη θέση που πήρε η Σουίφτ και λιγότερο σε όσα ακούστηκαν στην τηλεμαχία.

Μια τηλεοπτική αναμέτρηση, από την οποία απουσίασε η πολιτική, παρά το γεγονός ότι διεξήχθη στην περίφημη «Αίθουσα Ανεξαρτησίας», στη Φιλαδέλφεια, εκεί όπου εγκρίθηκε η ιστορική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου 1776, από τον Τζορτζ Ουάσιγκτον και τον Τζον Άνταμς.

Ένα σόου παρακολούθησαν εκατομμύρια Αμερικανοί ψηφοφόροι επί 90 λεπτά, μια τηλεοπτική «διαφήμιση» χωρίς… πολιτική. Τουλάχιστον την πολιτική που εμείς καταλαβαίναμε και ελπίζαμε να δούμε. Για την οικονομία ελάχιστα άκουσαν οι Αμερικανοί, για το πώς μπορεί να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας ύφεσης.

Ούτε για τον παγκόσμιο ρόλο της μοναδικής- έστω και σε υποχώρηση- υπερδύναμης. Αντίθετα, είδαμε πολλά για το (αναφαίρετο) δικαίωμα στην άμβλωση, ενάντια στους παράτυπους μετανάστες, που «τρώνε γάτες στο Οχάιο», όπως ισχυρίστηκε ο Τραμπ.

Μια συζήτηση χαμηλού, πολύ χαμηλού προφίλ, μια πρακτικά «νυσταγμένη» παράσταση, που ξύπνησε τους τηλεθεατές στο τέλος μόνο όταν ο Τραμπ είπε ίσως το μόνο λογικό πράγμα της βραδιάς. «Θα κάνετε αυτό, θα κάνετε εκείνο… αλλά γιατί δεν το έχετε κάνει ήδη από τότε που είστε Αντιπρόεδρος για τρεισήμισι χρόνια;»

Αναμφίβολα, η αδυναμία της Χάρις είναι η οικονομία που μπορεί να ανθεί στατιστικά, αλλά αυτό δεν έχει φανεί στις τσέπες των Αμερικανών.

Η αδυναμία του Τραμπ από την άλλη πλευρά είναι η απέχθειά του για βασικά κοινωνικά δικαιώματα και η αλαζονεία του.

Κοιτάζοντας πίσω, είδαμε τη Χάρις όταν ανέβηκε στη σκηνή να πηγαίνει κατευθείαν να σφίξει το χέρι ενός Τραμπ που -αν μπορούσε-θα είχε απομακρυνθεί. Όπως έκανε άλλωστε στο τέλος του debate αποφεύγοντας να δώσει το χέρι στην αντίπαλό του …

* Μιχάλης Ψύλος
[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Απαιτούνται τρία σχέδια Μάρσαλ για την Ε.Ε.: Πρέπει να επενδυθούν τριπλάσια ποσά απ` όσα δόθηκαν μεταξύ 1948 και 1951, όταν η Ευρώπη καταστράφηκε από τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: