Ο Βίκτωρας επιτέθηκε στους επικριτές του Προέδρου Χριστοδουλίδη: Μίλησε για φτηνό και αστήρικτο λαϊκισμό, αναφορικά με την κριτική για την αποχώρηση από τη σύσκεψη για τον GSI (video)

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του, Βικτώρας Παπαδόπουλος στην Ενημέρωση Τώρα. Φωτογραφία από το Omega




Για τις επικρίσεις προς το πρόσωπο του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, απάντησε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του, Βικτώρας Παπαδόπουλος σε παρέμβαση του στον ΣΠΟΡ FM 95.00 και την εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων».

Απάντησε αναφορικά με την αποχώρηση του Προέδρου της Κύπρου από την προχθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας (GSI), για να παρουσιάσει ένα σοβαρό βιβλίο, των παιδιών της Κύπρου που μετά την εισβολή φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα.

Για φτηνό και άκρατο λαϊκισμό έκανε ο λόγο ο κ. Παπαδόπουλος θέλοντας να ξεκαθαρίσει για την αποχώρηση του Πρόεδρου από την σύσκεψη.

Όπως εξήγησε, ο Πρόεδρος έφυγε από την σύσκεψη όταν ολοκληρώθηκε το σημαντικό κομμάτι, ενώ στη συνεχεία ήταν διαδικαστικής σημασίας, αφού έμειναν μονό οι δυο υπουργοί Ενέργειας, εκπρόσωπος του ΑΔΜΗΕ και εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας.

Όπως εξήγησε, η απόφαση για την προχθεσινή σύσκεψη αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ σοφή και ήταν ανάγκη να βρεθούν όλοι στο ίδιο τραπέζι για να διευκρινιστούν όλα τα θέματα, προσθέτοντας ότι έγινε εμβάθυνση σε κάποια ζητήματα, ενώ επισήμανε ότι θα συνεχιστούν οι συσκέψεις.

Ξεκαθάρισε ότι είναι ένα τεράστιο έργο για την Κυπριακή Δημοκρατία και είναι βασικό για του πυλώνες που σχεδιάσαμε ούτως ώστε να μειώσουμε την τιμή του ρεύματος.

Όσο αφορά τα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να καταλήξουμε σε απόφαση σε κάποιο λογικό διάστημα.

Αναφορικά με τις σχέσεις Αθήνας – Λευκωσίας ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι είναι ειλικρινής, και δεν ακολουθούμε την πεπατημένη να τα παρουσιάζουμε όλα ρόδινα, αλλά δεν σημαίνει ότι υπάρχουν εντάσεις.

Εκεί που υπάρχουν διαφωνίες για κάποια θέματα τα συζητάμε για να βρίσκουμε λύσεις χωρίς αντιπαραθέσεις και εντάσεις, συμπλήρωσε.

Γιατί δεν λένε την αλήθεια για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου και της Ελλάδας; Γιατί δεν λένε ότι ο …”πόνος” και η έγνοια τους είναι η κατοχική Τουρκία;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: