Τα έωλα ιδεολογήματα του απαράδεκτου Εργκίν Αταμάν: Τα εγκλήματα του Αττίλα στην Κύπρο δεν μπορούν να ξεχαστούν στο όνομα της ειρήνης και της δήθεν φιλίας, αρκετά…

Οι Ελληνοκύπριοι οπαδοί του «τριφυλλιού» κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ανάρτησαν πανό που έγραφε: «50 χρόνια παράνομης κατοχής. Κανείς δεν ξεχνά». Φωτογραφία από το Omega Channel της Κύπρου




Ο Εργκίν Αταμάν, ο Τούρκος προπονητής της ομάδας μπάσκετ του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού, φίλος του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν, ενοχλήθηκε από την ανάρτηση ενός πανό κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ στην Κύπρο.

Στο γήπεδο στο οποίο διεξήχθη το τουρνουά μπάσκετ στην Κύπρο στο οποίο συμμετέχει ο Παναθηναϊκός το πανό έγραφε: «50 χρόνια παράνομης κατοχής – Κανείς δεν ξεχνά». Δεν ήταν καθόλου υβριστικό, δεν ήταν καθόλου εμπρηστικό ήταν απλώς η υπόμνηση της πραγματικότητας.

Ο κ. Αταμάν, ενοχλήθηκε λοιπόν τόσο πολύ που από τον εκνευρισμό του αποβλήθηκε από τον αγώνα λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του εξαιρετικού, στο μήνυμα του, πανό καθώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του σε έναν φιλικό αγώνα.

Και αργότερα, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το λόγο του εκνευρισμού του έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram σημειώνοντας ότι «Τα γήπεδα είναι τόπος φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής».

Ξεχνά όμως ο κ. Αταμάν ή προσπαθεί να κάνει ότι το ξεχνά ότι η ελευθερία είναι πάνω απ’ όλα. Πάνω και από τον αθλητισμό. Το πανό έγραφε το αυτονόητο, τίποτε παραπάνω. Κατέγραφε την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ένα κομμάτι της Κύπρου κατέχεται από τον Αττίλα. Από τους Τούρκους συμπατριώτες του οι οποίοι από το 1974 έχουν εισβάλει στο νησί και αρνούνται όχι μόνο να φύγουν αλλά και να συζητήσουν για τη λύση του προβλήματος.

Προκλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν και τα τσιράκια του επιχειρούν μεθοδικά να δημιουργήσουν τετελεσμένα με την αναγνώριση του ψευδοκράτους ως οντότητας και ουσιαστικά να νομιμοποιήσουν τα εγκλήματα που διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν.

Αυτό θύμιζε το πανό και αυτό εκνεύρισε τον Εργκίν Αταμάν. «Λυπούμεθα» πολύ αν κάποιοι Κύπριοι πατριώτες του χάλασαν το απόγευμα. Η αλήθεια όμως είναι πάνω απ’ όλα. Και μάλιστα φίλαθλοι του Παναθηναϊκού καθώς το πανό είχε υπογραφή «Κύπρος, Θύρα 13»

Η ανάρτηση του Εργκιν Αταμάν

«Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της περσινής “θρυλικής” σεζόν. Υποστήριξα δυνατά το τουρνουά, επειδή πίστεψα ότι θα βοηθήσει στην “φιλία και την ειρήνη” και ήρθα εδώ με πολύ θετικά συναισθήματα.

Την πρώτη ημέρα, μας υποδέχθηκαν θερμά στο αεροδρόμιο. Η αγάπη στα μάτια του κόσμου με έκανε πολύ χαρούμενο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που υπέγραψα αυτόγραφα, συνάντησα εκατοντάδες φίλους του μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα της φιλίας και της ειρήνης ήταν υποσχόμενη για όλους εμάς.

Παρόλα αυτά, χθες στο γήπεδο, όπου ο αθλητισμός και η φιλία έπρεπε να επικρατήσουν, ένα πολιτικό πανό εμφανίστηκε από μία μικρή ομάδα ανθρώπων, που δεν θεώρησα ότι ταίριαζε με την φιλοξενία που βιώσαμε εκεί. Είχα μία αντίδραση για αυτή την συνθήκη με τον πιο δυναμικό τρόπο που μπορούσα για να τραβήξω την προσοχή εκεί.

Τα γήπεδα είναι μέρη για φιλία και ειρήνη, όχι πολιτική. Γνωρίζω πως οι άνθρωποι που “ανέβασαν” αυτό το πανό δεν θα επηρεάσουν τα συναισθήματα των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν δείξει σε εμένα και την ομάδα μου αγάπη από την πρώτη μέρας μας εδώ (σ.σ. στην Κύπρο). Θα υπάρχει πάντα ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ μας.

Παρομοίως, οτιδήποτε κι αν γίνεται, η αγάπη μου για τους πραγματικούς φίλους του μπάσκετ θα είναι η ίδια. Διότι αυτό που μας φέρνει κοντά περισσότερο από καθετί είναι η κοινή μας αγάπη για το μπάσκετ.

Πιστεύω ότι ο αθλητισμός και η φιλία πάντα θα νικούν.

Εργκίν Αταμάν»

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Το ισχυρό μήνυμα των Ελληνοκυπρίων φίλων του Παναθηναϊκού που δεν ήθελε να δει ο Τούρκος προπονητής: «50 χρόνια παράνομης κατοχής, κανείς δεν ξεχνά»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: