Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στην σφαιροβολία έφερε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού – Χάλκινος ο Λάζαρος Στεφανίδης

Screenshot via glomex Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας Θανάσης Κωνσταντινίδης




Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης σε ηλικία 54 χρονών είναι ο χρυσός Παραολυμπιονίκης 2024 στη σφαιροβολία F32 ξεπερνώντας ξανά τον εαυτό του με νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ!

Χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό στους εφετινούς Αγώνες και ένατο στο σύνολο (1 χρυσό, 3 ασημένια, 5 χάλκινα).

O Kωνσταντινίδης ήρθε στο Παρίσι έχοντας ατομικό ρεκόρ 11.60μ και φετινή καλύτερη επίδοση 10.56μ. Στον τελικό έριξε κατά σειρά 11.17 – 11.57 – 10.94 – 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια για να καταρρίψει δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ!




Ονειρεμένη βραδιά η αποψινή στο Σταντ Ντε Φρανς για τα ελληνικά χρώματα στους Πραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αφού τρίτος στον ίδιο τελικό ήρθε ο 67χρονος Λάζαρος Στεφανίδης που έριξε 9.84μ και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τον Κωνσταντινίδη και τον ανεξάρτητο (Ρώσο) Αλεξέι Τσούπκιν που έριξε 11.39μ.




Ο τρίτος Έλληνας του τελικού, Δημήτρης Ζησίδης έριξε 8.88μ για να ολοκληρώσει ως 6ος Παραρολυμπιονίκης τον τελικό κάνοντας επίσης σπουδαία εμφάνιση.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ο Ιρανός γίγαντας Μεχρζάν: Ο δεύτερος πιο ψηλός άνθρωπος στον κόσμο και ο ψηλότερος Παραολυμπιονίκης της ιστορίας * Στο Παρίσι κοιμάται στο πάτωμα… [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: