Ο σύζυγος της Μέτσολα είναι κορυφαίος λομπίστας στις Βρυξέλλες αλλά η πρόεδρος του Ε.Κ. δεν το έχει δηλώσει επισήμως όπως υποχρεούται από τους δικούς της κανόνες

epa11154413 President of the European Parliament Roberta Metsola. EPA, Pawel Supernak POLAND OUT




Εκτενές δημοσίευμα του Politico αναφέρεται στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, της οποίας ο σύζυγος Ukko είναι ο κορυφαίος λομπίστας της ΕΕ για τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, και εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τους κανόνες σύγκρουσης συμφερόντων του Κοινοβουλίου.

Μετά το σοκ στο ΕΚ από το σκάνδαλο Qatargate, η πρόεδρος Roberta Metsola, αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της διαφθοράς ήταν η διαφάνεια. Προώθησε νέο κώδικα δεοντολογίας που απαιτούσε -μεταξύ άλλων- τα ανώτερα μέλη του Κοινοβουλίου να δηλώνουν σύγκρουση συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε «αναφοράς στην οικογένειά του/της, τη συναισθηματική ζωή ή τα οικονομικά συμφέροντά του».

Ωστόσο η ίδια η πρόεδρος του ΕΚ δεν τήρησε αυτούς τους κανόνες, αναφέρεται ει χαρακτηριστικά. Το δημοσίευμα εγείρει μεγάλα ερωτήματα σχετικά με όσα η Metsola αποκάλυψε δημόσια, ως πρόεδρος του ΕΚ, για τη σχέση της με τον γνωστό λομπίστα – και γενικότερα σχετικά με τους κανόνες που διέπουν τις συγκρούσεις συμφερόντων στο Κοινοβούλιο.

Politico [The Metsola exception: The European Parliament president and her lobbyist husband]

Η «ινφλουένσερ» σύμβουλος, μιά σχέση «αισθηματικού χαρακτήρα»: Η απολογία, με δάκρυα στα μάτια, του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού και η αμηχανία της Μελόνι [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: