Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας βάζει πλάτη για να στηρίξει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας: Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega της Κύπρου (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με τον διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Μετά τα μεσάνυχτα ώρα Κύπρου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προσφωνήσει την 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κατά την οποία θα κάνει ειδική αναφορά στην Κύπρο και στο πρόβλημα της.

Θα αναφερθεί στις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις, διεθνείς και περιφερειακές, και εκεί θα εντάξει το πρόβλημα της Κύπρου, ενώ θα κάνει ειδική προσωπική αναφορά στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο στηρίζει στις αποφάσεις του και στις ενέργειες του για την επανέναρξη του διαλόγου.

Αναμένεται να τονίσει ότι τον εμπιστεύεται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, σε ότι αφορά το Κυπριακό αυτό καθ’ αυτό: Θα μιλήσει για την παράνομη εισβολή και κατοχή ενός τρίτου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θα αναφερθεί και στην στήριξη της Ελλάδας σε λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει την στήριξη της Ελλάδας στην επανεκκίνηση των συνομιλιών σε αυτό το πλαίσιο και θα κάνει ειδική αναφορά στις προσπάθειες του Νίκου Χριστοδουλίδη για την επανεκκίνηση των συνομιλιών. Δεν μπορεί να υπάρξει ούτε να γίνει αποδεκτή λύση δύο κρατών, θα τονίσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα αναφερθεί φυσικά στη βελτίωση των σχέσεων με την Άγκυρα, στη Διακήρυξη των Αθηνών και στο παράθυρο ευκαιρίας για την διευθέτηση της διαφοράς, της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και του ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα και με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ισραηλινό ηγέτη.

Κατά τα άλλα, ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο υπουργός Εξωτερικών συνέχισαν τις συναντήσεις με ομολόγους τους προωθώντας την πρόταση του κ. Χριστοδουλίδη για τριμερή συνάντηση. Ασχολήθηκαν πολύ και με τα ενεργειακά ενόψει και της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Κυνηγούν …”ουράνια τόξα” αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ερντογάν είπε άλλα στον Γκουτέρες και άλλα στη Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega της Κύπρου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: