Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι έχασε τη δικηγορική άδεια του και στην Ουάσινγκτον για τους ισχυρισμούς περί «κλοπής» της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ

File photo: Ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι έχασε την άδεια άσκησης δικηγορίας στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, λίγους μήνες αφού του απαγορεύτηκε να δικηγορεί και στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τους αβάσιμους ισχυρισμούς που έκανε το 2020 περί «κλοπής» της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Ο Τζουλιάνι ήταν μέλος του δικηγορικού συλλόγου της Ουάσινγκτον από το 1976. Η άδειά του ανακλήθηκε το 2021 και μια επιτροπή δεοντολογίας της Περιφέρειας της Κολούμπια συνέστησε τον Ιούλιο να ακυρωθεί. Τον ίδιο μήνα έχασε και την άδεια άσκησης δικηγορίας στη Νέα Υόρκη.

Ο Τζουλιάνι, που τη δεκαετία του 1980 ήταν γενικός εισαγγελέας στο Μανχάταν, ήταν ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του Τραμπ που ισχυρίζονταν ότι η ήττα του τελευταίου στις εκλογές του 2020 ήταν αποτέλεσμα εκτεταμένης νοθείας. Κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις σε δικαστήρια, βουλευτές και στο κοινό την περίοδο που ήταν προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ. Στην Πολιτεία της Τζόρτζια του ασκήθηκε δίωξη, μαζί με τον Τραμπ, για την προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος. Ο ίδιος δήλωσε αθώος και χαρακτήρισε πολιτικά υποκινούμενες τις κατηγορίες σε βάρος του.

Παράλληλα, του ασκήθηκε δίωξη και στην Αριζόνα, με την κατηγορία ότι επιχείρησε παράνομα να διεκδικήσει τις ψήφους των Μεγάλων Εκλεκτόρων της Πολιτείας, για λογαριασμό του Τραμπ.

Ο Τζουλιάνι υπέβαλε αίτημα πτώχευσης αφού διατάχθηκε να πληρώσει αποζημίωση 148 εκατομμυρίων δολαρίων σε δύο εργαζόμενους στις εκλογές της Τζόρτζια, τους οποίους κατηγόρησε ψευδώς ότι νόθευαν τις ψήφους. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, ένας δικαστής απέρριψε το αίτημα.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Κατηγορίες για 5 οικονομικά εγκλήματα κατά του φιλότουρκου δημάρχου της Νέας Υόρκης: Διαφθορά, αποδοχή παράνομων εισφορών, δωροληψίες από Τούρκους αξιωματούχους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: