Ο Πούτιν δεν θα επικρατήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία, υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Μπάιντεν: Δεν σχεδιάζει νέα πολιτική για τα όπλα στο Κίεβο

epa11602991 US President Joe Biden (2-L) meets with British Prime Minister Keir Starmer (Not Pictured) in the Blue Room at the White House in Washington, DC., USA, 13 September 2024. EPA, YURI GRIPAS POOL




«Δεν σκέφτομαι και πολύ τον Πούτιν», απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις απειλές του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου για τον κίνδυνο πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι εάν η Δύση επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που του προμηθεύει για να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος, αυτό θα σήμαινε πως «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε για ακόμη μια φορά την πεποίθησή του πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα επικρατήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να ανακοινώσουν σήμερα καμία νέα πολιτική για την Ουκρανία και τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη γνώμη μας σχετικά με την παροχή δυνατοτήτων επίθεσης μεγάλης εμβέλειας για την Ουκρανία για χρήση εντός της Ρωσίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Δεν θα περίμενα καμία σημαντική ανακοίνωση αναφορικά με αυτό», μετά τις συζητήσεις μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ αργότερα σήμερα, είπε ο Κίρμπι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά από τον Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των Αϊτινών μεταναστών- Εκκενώθηκαν σχολεία στο Σπρίνγκφιλντ λόγω απειλών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: