«Ο πλανήτης υποκλίνεται στο ταλέντο της Καρολίνας Πελενδρίτου»: Αποθέωση για την θρυλική Κύπρια αθλήτρια που έφτασε τα οχτώ μετάλλια σε Παραολυμπιακούς [βίντεο]

FILE PHOTO: Η Καρολίνα Πελενδρίτου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ πρόσθιο στην κατηγορία SB11 στο Τόκιο. ΚΥΠΕ




Ο πλανήτης έχει κάνει βαθιά υπόκλιση στο ταλέντο, στο πείσμα, στο κουράγιο, στη δύναμη, στη θέληση της Καρολίνας Πελενδρίτου, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ).

Η Κύπρια Παραολυμπιονίκης κατέκτησε χθες το απόγευμα το όγδοο Παραολυμπιακό μετάλλιο της τεράστιας καριέρας της.

Με επίδοση 1:21.64 η Καρολίνα Πελενδρίτου τερμάτισε τρίτη στον τελικό των 100μ πρόσθιο των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων, «Παρίσι 2024», και φεύγει από τη Γαλλία με δύο μετάλλια, αφού είχε πάρει και το αργυρό στα 50μ ελεύθερο το Σάββατο, 31 Αυγούστου.

Η Καρολίνα κατέθεσε ψυχή και άγγιξε την καλύτερη φετινή της επίδοση στο πρόσθιο (1:21.50 στο Πανευρωπαϊκό της Μαδέιρα πριν έξι μήνες).

Ήταν εμφανές ότι υπερέβηκε τις δυνάμεις της και ότι σωματικά ξεπέρασε τα όρια της για αυτό το μετάλλιο, καθώς με τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον τελευταίο ενάμιση μήνα στην προετοιμασία, ήταν άθλος ότι μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική τόσο στο ελεύθερο όσο και στο πρόσθιο.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννης Ιωάννου, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι και παρακολούθησε την προσπάθεια της Καρολίνας, μετά τον αγώνα έγραψε στα κοινωνικά του δίκτυα: «Καρολίνα όλης της Κύπρου. ΘΕΑ της θέλησης, της αγωνιστικότητας και της παλληκαριάς. Για πολλοστή φορά μας έκανες περήφανους. Η Πατρίδα μας θα σε ευγνωμονεί αιώνια».

Για δεύτερη φορά, στο Paris La Defense Arena, η Κυπριακή Σημαία κυμάτισε ψηλά στον ιστό του ολυμπιακού κολυμβητηρίου προς τιμήν της σπουδαίας αυτής αθλήτριας της Κύπρου, για την οποία οι εκφωνητές του αγώνα έκαναν ιδιαίτερη μνεία για την Καρολίνα και για το γεγονός ότι κατέκτησε 8 μετάλλια σε Παραολυμπιάδες. Η συνεισφορά της στον αθλητισμό και στο Παραολυμπιακό Κίνημα είναι ανεκτίμητη.

Κατά την έξοδο της από το Paris La Defense Arena, την υποδέχθηκαν εθελοντές, κόσμος, αλλά και η κυπριακή ομάδα, οι οποίοι την χειροκροτούσαν, τις έδιναν συγχαρητήρια και όλοι μαζί φώναζαν «όλε-όλε-όλε», με την Καρολίνα να πηγαίνει κοντά τους προσφέροντας τους το μοναδικό της χαμόγελο, και έχοντας κρεμασμένο στο λαιμό της το χάλκινο μετάλλιο , που μόλις είχε κατακτήσει, να φωνάζει και η ίδια «όλε».

Η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ), σε ανακοίνωση της, αναφέρει: «Κύπρος έχεις καταλάβει τι έχει κάνει μια συμπατριώτισσά μας; Κύπρος έχεις κατανοήσει ότι από τα μεγάφωνα στο κατάμεστο στάδιο εδώ στο Paris La Defense Arena έγινε ειδική αναφορά στο όνομα της; Κύπρος έχεις συνειδητοποιήσει ότι η Καρολίνα Πελενδρίτου σε αυτούς τους 17ους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε δύο ακόμη μετάλλια; Κύπρος έχεις διανοηθεί ότι μια Κύπρια αθλήτρια έχει κατακτήσει στην καριέρα της 8 συνολικά μετάλλια στο υψηλότερο και σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός εκ των οποίων 3 χρυσά, 2 αργυρά και 3 χάλκινα;».

«Τα υπόλοιπα είναι περιττά διότι εάν δεν έχουμε καταλάβει, κατανοήσει, συνειδητοποίηση διανοηθεί, υπάρχει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης, ο οποίος έχει κάνει ναι βαθιά υπόκλιση στο ταλέντο, στο πείσμα, στο κουράγιο, στη δύναμη, στη θέληση της Καρολίνας Πελενδρίτου που συμπλήρωσε αισίως έξι συμμετοχές σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Θερμά συγχαρητήρια Καρολίνα και σε σένα και στους προπονητές σου Στέλιο Κακαβογιάννη, Ιωάννη Αλεξάκη, για την κατάκτηση των δύο μεταλλίων, ένα αργυρό στα 50μ ελεύθερο και ένα χάλκινο στα 100μ πρόσθιο. Ευχαριστούμε», καταλήγει η ΚΕΠΕ, στην ανακοίνωση της .

Στο μεταξύ, η ΚΟΕ, ο ΚΟΑ, πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, αθλητικοί φορείς, οργανισμοί , ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού και απλός κόσμος μέσα από ανακοινώσεις ή αναρτήσεις στα κοινωνικά τους δίκτυα συγχαίρουν την Καρολίνα Πελενδρίτου για την νέα της επιτυχία και εκφράζουν την περηφάνεια τους, τον θαυμασμό τους για αυτή την κορυφαία αθλήτρια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΗΦ

Χάλκινη η εξαιρετική Καρολίνα Πελενδρίτου στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο (SB11): Κατέκτησε δεύτερο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: