Ο Παντελής Βαλασόπουλος διόρθωσε τη ρωσική προπαγάνδα, που αμφισβητεί το βίντεο του CNN: Χαμός στον αέρα του OPEN με τον ανταποκριτή του καναλιού στη Μόσχα (video)

Ο ανταποκριτής του OPEN στο Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος (πάνω στο κέντρο) επιτέθηκε στον ανταποκριτή του καναλιού στη Μόσχα (πάνω αριστερά) για τη ρωσική προπαγάνδα αναφορικά με την Ουκρανία. Διακρίνονται ακόμα η παρουσιάστρια Εύα Αντωνοπούλου και οι ανταποκρίτριοες στην Τουρκία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, Μαρία Ζαχαράκη (πάνω δεξιά) και Γεωργία Γαραντζιώτη (κάτω αριστερά). Φωτογραφία από βίντεο, OPEN TV




Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στον αέρα του δελτίου ειδήσεων του καναλιού OPEN μεταξύ του ανταποκριτή του στη Ρωσία, και του γνωστού δημοσιογράφου και ανταποκριτή του στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασσόπουλου, αναφορικά με τις σφαγές των Ουκρανών από τους Ρώσους.

Κι όλα αυτά, την ώρα που κυκλοφορεί το δημοσίευμα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN (ΕΔΩ), το οποίο προβάλλει τη σφαγή των Ουκρανών στρατιωτών.

Το βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν μερικές μέρες στην περιοχή του Ποκρόφσκ που πολιορκείται από τους Ρώσους – Για εγκλήματα πολέμου κάνει λόγο το Κίεβο, που έχει κατάλογο με 15 εκτελέσεις αιχμαλώτων από τον Νοέμβριο του 2023.

Πηγές της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών παρέδωσαν στο CNN έναν κατάλογο με 15 εκτελέσεις αιχμαλώτων από τον Νοέμβριο του 2023, οι περισσότερες από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν από βίντεο και ηχητικές υποκλοπές που παρείχαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη.




Παράλληλα, στις 3 Σεπτεμβρίου, κανάλι στο Telegram δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με τον φερόμενο πυροβολισμό Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους. Το σχετικό μήνυμα ανέφερε ότι τρεις στρατιώτες μιας από τις ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων βγήκαν από το υπόγειο κτιρίου με τα χέρια ψηλά. Ακολούθως, οι Ρώσοι τους έβαλαν με το πρόσωπο προς τα κάτω και τους εκτέλεσαν, πυροβολώντας τους στην πλάτη.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, Αντρίι Κόστιν δήλωσε στο CNN ότι η υπηρεσία του ερευνά 28 τέτοια περιστατικά από την έναρξη του πολέμου, στα οποία σκοτώθηκαν συνολικά 62 Ουκρανοί στρατιώτες. Η ουκρανική εισαγγελία δήλωσε στο αμερικανικό μέσο ότι θεωρεί αυτές τις δολοφονίες εγκλήματα πολέμου και οργανωμένο σχέδιο του Κρεμλίνου.

«Εάν οι αιχμάλωτοι πολέμου παραδοθούν, εάν δείχνουν ότι παραδίδονται, εάν δεν έχουν όπλα στα χέρια τους, τότε οι πυροβολισμοί χωρίς την κατάλληλη καταδίκη είναι έγκλημα πολέμου», δήλωσε ο Κόστιν στο CNN.

Παρακάτω τα δύο πρώτα βίντεο:

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: