Ο Λευκός Οίκος θύμωσε πάλι με το Ισραήλ αλλά δεν θα το εγκαταλείψει ποτέ, ότι και να κάνει: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον Σκάι (video)

Ο αναλυτής του ΣΚΑΪ στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσης Χεζμπολάχ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, διά του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πήρε αναφανδόν τη θέση του Εβραϊκού Κράτους.

Είναι πλήρης η ταύτιση με το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ θυμωμένοι, στο πιο υψηλό επίπεδο, στο Λευκό Οίκο και στα υπουργεία των Εξωτερικών και της Άμυνας. Και είναι δικαιολογημένα εκνευρισμένοι με την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ.

Η προσβολή προς τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών είναι άνευ προηγουμένου. Ο Λόιντ Όστιν είναι σοβαρός άνθρωπος, ευγενικός άνθρωπος και ήταν επιτυχημένος στρατηγός. Αλλά είναι έξω φρενών με τη συμπεριφορά του ομολόγου του, Γιοάβ Γκάλαντ.

  • Ήδη ακύρωσε την επίσκεψη του στο Ισραήλ, μετά την άρνηση του Ισραηλινού υπουργού να ενημερώσει με ακρίβεια τον κ. Λόιντ για την πρώτη επιχείρηση μέσα στο Λίβανο, που προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες και κατέστρεψε το σύστημα επικοινωνιών της Χεζμπολάχ.

Όμως, όσο εκνευρισμένοι και αν είναι, δεν θα εγκαταλείψουν το Ισραήλ λόγω και των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από κόμμα και ιδεολογία, είναι εγκλωβισμένο και “κολλημένο” πάνω στο ΕβραΙκό Κράτος, καθώς οι Εβραιο-Αμερικανοί και ψηφίζουν και διαθέτουν πολλά χρήματα να ξοδέψουν για όποιον υποστηρίζει τη “Μητέρα Πατρίδα”.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, έδωσε χθες τον τόνο. Κάλεσε την οργάνωση να τερματίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις υπονοώντας ότι αν συμβεί αυτό θα σταματήσει και το Ισραήλ.

Έχει ενδιαφέρον ο συλλογισμός του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ακούστηκε ως πρόταση στον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Δήλωσε στη δημόσια ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι ο Χασάν Νασράλα «θα μπορούσε να τερματίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ και σας εγγυώμαι πως, εάν το έκανε, θα επιμέναμε στο Ισραήλ πως είναι ανάγκη να διατηρηθεί η ηρεμία κι από τη δική του πλευρά».

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, Αυτός -ο Νασράλα δηλαδή- πρέπει να συγκρατηθεί, διότι δεν σταματά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Χεζμπολάχ βρίσκεται στον μαύρο κατάλογο των «τρομοκρατικών» οργανώσεων. Και έχουν επιβληθεί κατά καιρούς οικονομικές, τραπεζικές και άλλες κυρώσεις.

  • Ο εκπρόσωπος δεν έκρυψε την ανησυχία του και για την επέκταση του πολέμου και μέσα στον Λίβανο και εκτός της χώρας. Ο τρόμος των Αμερικανών είναι η ανάμειξη του Ιράν και της Χεζμπολάχ στον πόλεμο της Γάζας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν όλα τα μέρη -είπε ο εκπρόσωπος- και ζητούν να αποφύγουν κλιμάκωση της σύρραξης (…) έναν πόλεμο -όπωςείπε- που ξέρουμε ότι θα πλήξει τα συμφέροντα όλων των πλευρών.

Αλλά, έχει σημασία ότι επανέλαβε -όπως μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters- πως όσο η Χεζμπολάχ εξαπολύει τρομοκρατικές επιθέσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων (εννοεί του Λιβάνου με το Ισραήλ), φυσικά το Εβραικό Κράτος θα διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις για να αμυνθεί, όπως θα έκανε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η Κυπριακή Δημοκρατία απέρριψε το αίτημα του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού: Τζάμπα παλικάρι ο τύπος, σφραγίστηκε το διαβατήριο του Αταμάν, γι’ αυτό και η οργή του…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Στο σκοτάδι άφησε ο Μπίμπι τον Μπάιντεν… Και οι ΗΠΑ “τρέχουν” για να σταματήσουν τον περιφερειακό πόλεμο… Παπαχελάς-Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: