Ο Κασσελάκης «πετάει το γάντι» στον Τσίπρα: Του ζητά να τοποθετηθεί ευθέως για τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην αφήνει «κύκλους» να μιλούν εξ ονόματός του

FILE PHOTO: Ο Αλέξης Τσίπρας (Δ), ανταλλάσσει χειραψία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη (Α), στη Βουλή, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023. Α ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Καθώς το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη εξαιρετικά τεταμένο, ο πρόεδρος του κόμματος,  Στέφανος Κασσελάκης ρίχνει κι άλλο “λάδι στη φωτιά”, βάζοντας τώρα στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα, μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Κασσελάκης, σε σημερινή συνέντευξή του στη Realnews, ζητά από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  να τοποθετηθεί ευθέως για τα τεκταινόμενα στο κόμμα, και να μην αφήνει κύκλους να μιλούν εξ ονόματός του.

Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για πιθανότητα δημιουργίας ετερόκλητου κεντροαριστερού σχήματος, με τη στήριξη πρόθυμων επιχειρηματιών.

Την ίδια ώρα, η συζήτηση για προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες φαίνεται ότι παραμένει στο προσκήνιο, καθώς  ο βουλευτής Χανίων του κόμματος,  Παύλος Πολάκης δεν φαίνεται να αποσύρει  την πρόταση μομφής, ο Νικόλας Φαραντούρης παρουσιάζεται έτοιμος για την “κούρσα” , και ο Σωκράτης Φάμελλος δηλώνει εκ νέου, ότι δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ, να οδεύει σε μία από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις κομματικού οργάνου, αυτή της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, και ενώ όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν ανοιχτά, από τη νέα προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες έως τη νέα διάσπαση, ο κ. Κασσελάκηςγια πρώτη φορά επιλέγει να πετάξει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να τοποθετηθεί ευθέως.

Όπως δήλωσε στη Realnews: «Θα περίμενα τουλάχιστον από τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανέχεται διάφοροι αυτόκλητοι ερμηνευτές του να μιλούν ή να γράφουν υπονοώντας ότι τον εκφράζουν. Όλοι αυτοί συρρικνώνουν το προφίλ του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού παράταξης σε αρχηγό ομάδας. Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”. Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα.

Ο κ. Κασσελάκης βάζει δε στο στόχαστρο σενάρια περί του ενδεχομένου δημιουργίας νέου κεντροαριστερού κόμματος, κι εξαπολύει τα βέλη του στην ομάδα των “87”, λέγοντας: «Αυτό που διαφαίνεται είναι ένα σχέδιο για ένα νεφελώδες κεντροαριστερό σχήμα-“κουρελού”, που φιλοδοξεί να συστεγάσει ηττημένα πολιτικά σχέδια, είτε μιλάμε για το όλον ή για ένα τμήμα του ακόμα και σήμερα σημιτικού ΠΑΣΟΚ, είτε για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς. Πρόθυμοι φαίνεται ότι υπάρχουν από όλες τις πλευρές, όπως και πρόθυμοι επιχειρηματικοί κύκλοι».Unmute

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης συντηρεί το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής:

«Ήρθε ο:

-Καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
-Καιρός για σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση
-Καιρός να βάλουμε πλώρη να τους ρίξουμε
-Καιρός για πρόγραμμα και σχέδιο ανάταξης της κοινωνικής πλειοψηφίας σε σύγκρουση με τη διαπλοκή».

 

«Να μην επικρατήσει η αδράνεια μετά την καταστροφή»: Μέτρα για οικολογική και οικονομική αποκατάσταση της Μαγνησίας ζητά ο Νίκος Παπάς

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: