Ο Ιλίρ Μέτα, πρώην πρόεδρος της Αλβανίας καταγγέλει τον Ράμα για το αυτόνομο κράτος των Μπεκτασήδων: Επικίνδυνη ιδέα, εξαγοράζει ψήφους

FILE PHOTO Albanian ex President Ilir Meta EPA/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT




Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα και επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας, σχολιάζει την ιδέα του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα για να δημιουργήσει ένα κυρίαρχο μουσουλμανικό κράτος των Μπεκτασήδων στην Αλβανία, κατά το πρότυπο του Βατικανού, ως πρωτοβουλία με εκλογικό σκοπό.

«Έριξε την ιδέα για την κυριαρχία του Τάγματος Μπεκτασή, την παραμονή των εκλογών, με μονομερή, ασυμβίβαστο, ασαφή τρόπο» τονίζει ο Μέτα.

«Κάθε πολιτική και διπλωματική προσπάθεια να προωθήσουμε μια από τις εθνικές μας αξίες, τη θρησκευτική ανοχή, αλλά και να φανταστούμε την Αλβανία ως το παγκόσμιο κέντρο του μπεκταζισμού είναι ευπρόσδεκτη, αλλά ποτέ, δεν μπορεί να γίνει κατάχρηση σε συνάρτηση με τις εκλογικές ατζέντες της στιγμής. Το μπεκτασιανικό σύνθημα χωρίς πατρίδα δεν έχει θρησκεία, είναι διαθήκη που πρέπει να προστατεύσουμε σαν τα μάτια μας.

Σύμφωνα με τον Μέτα, η ιδέα ενός κράτους Μπεκτασή εντός της χώρας έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην περιοχή, αλλά και στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. «…πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχουν διαβουλεύσεις και όταν κινδυνεύουν να μετατραπούν σε επικίνδυνο προηγούμενο για την περιοχή μας, όπου εξακολουθούν να ελλοχεύουν δυσοίωνες ιδέες και φαντάσματα αλλαγής συνόρων, με στόχο την αποσταθεροποίηση και την υπονόμευση της σταθερότητας και της ειρήνης που έχει επιτευχθεί με τόσες θυσίες».

«Οι ιδέες του είναι περιπέτειες, οι Αλβανοί το ξέρουν καλά και ας μην ξεχνάμε ότι η Αλβανία δεν έχει μόνο Σύνταγμα αλλά και αμετάκλητη διαδικασία ένταξης».

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Για μαζική κυβερνοπειρατία καταγγέλλει το Ιράν η Σουηδία: Απεστάλησαν χιλιάδες μηνύματα “εκδίκησης” εις βάρος όσων έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: